fg_Ei816.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Oğuzeli ilçesinde bazı çiftçilere yüzde 50 hibeli buğday tohumu dağıttı. Dağıtılan tohum iki çeşitten oluşuyordu. Çiftçi, tohumları her zamanki gibi dikti ve ürün yetişti. Ürünün bir bölümünde iyi verim alınırken, bir bölümünde verim düşük kaldı. Verimin düşük kaldığı buğdayları Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) almadı. Öyle olunca bazı çiftçiler perişan oldu ve mağduriyet yaşadı. Şimdi gözler mağduriyet yaşayan çiftçilerin mağduriyetinin giderilip giderilmeyeceğinde.



11 Ağustos 2023 Cuma
Gaziantep

Gaziantep’te belediyelerin çiftçiye yüzde 50 hibe ile dağıttığı tohum ve fidelerden şikâyetler gelmeye devam ediyor. Kısa bir süre önce Şahinbey ilçesinde Şahinbey Belediyesi’nin dağıttığı fidelerde yetişen bazı kavun ve karpuzların sıkıntılı çıktığına yönelik haberler yer almıştı. Şahinbey’den sonra şimdi ise yeni bir sıkıntı haberi Oğuzeli ilçesinden geldi.

İKİ ÇEŞİT TOHUM DAĞITILDI

Geçtiğimiz aylarda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Oğuzeli ilçesinde bazı çiftçilere yüzde 50 hibeli buğday tohumu dağıttı. Dağıtılan tohum, iki çeşitten oluşuyordu. Yüzlerce çiftçi, bu tohumları aldı ve dikti. Aylar sonra ürün tarlalarda yetişti ve toplandı. Yetişen buğdayı Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)’ya satmak için götüren bazı çiftçiler, şok yaşadı.

TMO BUĞDAYLARI ALMADI

Gazetemize gelen bilgilere göre, yetişen buğdayların bir bölümü iyi, bir bölümü ise kötü çıktı. Tarlada yetişen buğdayını TMO’ya satmak için götüren bazı çiftçilere, kurum personeli buğdayın kalitesinin düşük olduğunu, bu nedenle ürünü alamayacakları söylendi.

CİMER’E ŞİKÂYETTE BULUNAN ÇİFTÇİLER OLDU

Mağduriyet yaşayan bazı çiftçiler, konuyu CİMER’e yazdı. Konu hakkında görüştüğümüz bir belediye yetkilisi, çiftçilerin genel anlamda yetişen üründen memnun kaldığını, sıkıntı yaşayan çiftçi sayısının düşük olduğunu, bunun da dikim ve çiftçinin hatasından kaynaklandığını söyledi. Ancak, görüştüğümüz çiftçiler, her zamanki metotlarla tohumu diktiklerini, sorunun tohumdan kaynaklandığını belirttiler.

MAĞDURİYET YAŞAYAN ÇİFTÇİLER NE OLACAK?

Tohum ve fideleri dağıtırken çiftçilerin yanında olduklarını ve çiftçileri desteklediklerini belirten belediyelerin, sorun yaşayan köylülerin mağduriyetini giderip gidermeyeceği merak konusu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi