df_69QN5.jpg

Geçtiğimiz günlerde fıstıkta suni yükselişler yaşandığını ve bu yükselişin zam olarak döneceğini belirtmiştik. O haberimizden günler sonra, baklavaya zam geldi ve normal baklavanın kilo fiyatı 500 TL’den 580 TL’ye çıktı.



18 Ağustos 2023 Cuma
Gaziantep

Yemeğin, tatlının ve fıstığın başkenti Gaziantep’te, zamlar durmuyor. Son günlerde ekmek, dürüm, dondurma kısacası hemen hemen her şeye zam gelmiş ve fiyatlar artmıştı. Vatandaş, gelen zamlar karşısında ne yapacağını şaşırırken, zamlara bir de stokçuluk ve fırsatçılık eklenince, Gaziantep halkı bazı yöresel ürünleri tadamaz oldu.

FISTIKTAKİ KONTROLSÜZ FİYAT ARTIŞINA DİKKAT ÇEKMİŞTİK

Gazete olarak, geçtiğimiz günlerde Antep fıstığının fiyatının ciddi şekilde arttığını, boz fıstık diye tabir edilen fıstık içinin kilo fiyatının 900 TL’ye dayandığını, fıstıktaki bu artışın başta baklava olmak üzere, tatlı, helva, dondurma, çikolata gibi fıstığın kullanıldığı tüm gıda maddelerine zam olarak yansıyacağına dikkat çekmiştik.

BAKLAVAYA ZAM GELDİ

Fıstığa, işçiliğe ve kullandıkları malzemelerin fiyatının artmasını gerekçe gösteren ünlü baklavacılar, baklavaya zam yaptı. Birkaç gün önce uygulanmaya başlanan zamla birlikte, normal baklavanın kilo fiyatı 500 TL’den 580 TL’ye çıktı.

CEVİZLİ BAKLAVANIN FİYATI 500 TL OLDU

Normal baklavanın yanı sıra, özel kare baklavanın kilo fiyatı 700 TL’ye, havuç dilimi 660, özel karışık 750, özel kuru baklava 700, özel şöbiyet 730, bülbülyuvası 750, midye baklava 750 TL’ye çıktı. En ucuz baklava çeşidi ise 500 TL ile cevizli baklava oldu.

320 TL’YE KATMER SATAN YERLER VAR

Zamlar sadece baklava ile sınırlı değil. Kentin en önemli damak tatlarından birisi olan katmerin fiyatı da dudak uçuklatıyor. Gaziantep’in ünlü pastane ve simitçilerinde katmerin fiyatı 230 TL ile 320 TL arasında satılıyor. Orkide Pastanesi’nden bir katmer aldığınızda ödeyeceğiniz ücret 320 TL.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi