pl_25coW.jpg

Yıllardır çeşitli gerekçelerle ‘Prof’ kadrosu verilmeyen, hakkında soruşturmalar açılan, mobbing ve baskıya maruz kaldığı iddia edilen Doç. Dr. Sedat Işıkay, Gaziantep Üniversitesi’nden, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne geçti. Işıkay, burada görevine başlamadan kadrosu verildi ve ‘Prof’ oldu.



19 Ağustos 2023 Cumartesi
Gaziantep

Doç. Dr. Sedat Işıkay. Uzun yıllar Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk Nöroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. Başarılı bilim adamı 7-8 yıl önce ‘Doçent’ oldu ve ‘Profesör’lük kadrosunu beklemeye başladı. Yaklaşık 3 yıl önce süresi dolan başarılı hoca, hak ettiği kadroyu almak için beklemeye başladı. O sıralarda Gaziantep Üniversitesi rektörlüğüne Arif Özaydın atandı.

SORUŞTURMALARA, MOBBİNGE, BASKIYA MARUZ KALDI

Doğum sonrası bebeklerde genel gelişim geriliği, ilerleyici kafa küçüklüğü, yapısal beyin anormallikleri ve otoinflamasyon ile karakterize bir hastalık olan Elbracht- Işıkay Sendromu hastalığını bulan ve dünyada isim yapan Işıkay’a kadrosu bir türlü verilmedi ve yıllarca bekletildi. Sadece kadro ile kalınmadı ve Işıkay hakkında soruşturulmalar açıldı, mobbing uygulandı ve baskılara maruz kaldı. Başarılı isim, yapılan bu haksızlıklara dayanamadı ve bazı üniversite yöneticilerini YÖK’e şikâyet etti.

AYRILMAK ZORUNDA KALDI

Yıllarca kadro hayali kuran ve kadrosuna kavuşamayan Sedat hoca, Gaziantep Üniversitesi’nden ümidini kesti ve kurumundan ayrıldı. Işıkay, daha sonra Gaziantep’in bir diğer devlet üniversitesi olan İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile anlaştı ve burada göreve başladı.

KADROSUNA KAVUŞTU

Işıkay, yeni kurumunda görevine başlamadan önce ‘profesör’lük kadrosu üniversite tarafından ilana çıkartıldı ve verildi. Böylece, başarılı isim yıllardır hayalini kurduğu unvanına yeni kurumunda kavuşmuş oldu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi