hy_Ozc7J.jpg

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre programları yüzde 98,39 doluluk oranına ulaşarak en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı. 2023 YKS yerleştirme sonuçlarına göre lisans doluluk oranı yüzde 97,50 ön lisans doluluk oranı ise yüzde 100 doluluğa ulaştı.



23 Ağustos 2023 Çarşamba
Gaziantep

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni tercih eden öğrenci sayısındaki yüksekliğin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Akademik ve fiziki gelişimi ile birlikte öğrenci sayısını da her geçen yıl artmaya devam eden GİBTÜ, 2023 YKS sonuçlarına göre bu yıl yaklaşık yüzde yüzlük kontenjan doluluk oranına ulaştı ve doluluk oranında en önde gelen üniversiteler arasında yer aldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, “2023 Yükseköğretim yerleştirme sonuçlarının tüm öğrencilerimize, ailelerine ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. GİBTÜ Ailesine yeni katılan öğrencilerimize Gaziantep’e hoş geldiniz diyor, eğitim-öğretim hayatlarının başarılar getirmesini diliyorum” dedi.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesini her yıl daha ileriye taşıma hedeflerinin ve buna yönelik çalışmaların altını çizen Rektör Demir,  “GİBTÜ, standardı her geçen gün yükselen akademik programları, alanında en iyi olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren araştırma merkezleri, uzman akademik kadrosuyla Ülkemizde en çok tercih edilen üniversitelerimizden biri oldu. Geçmiş yıllara göre her yıl yükselen tercih oranları, yeni açılan programlarımız ve bölümlerimize olan yoğun ilgi görüldüğü üzere bu yılda devam etmektedir. Üniversite yönetimi olarak bizler de öğrencilerimizin bilimsel, kültürel ve sportif gelişimini her alanda desteklemeye devam edeceğiz. GİBTÜ yaşayan kampüsüyle öğrencilere en son teknolojik imkânları, çok çeşitli bölüm olanaklarını ve uzman akademik kadrosunu bir arada sunuyor.”

2023 YKS sonucuna göre Üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına yerleştirilen adaylar için e-kayıtlar 28-30 Ağustos, şahsen kayıtlar ise 28 Ağustos- 1 Eylül arasında yapılacak.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi