FG_zY0uc.jpg

Gaziantepspor’dan sonra tesisleri de yok oluyor. Para için kentin her yerini satışa çıkartan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantepspor tesislerinin parsel bazında iki parselini dün sattı.



23 Ağustos 2023 Çarşamba
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hukuksuzlukta sınır tanımıyor. Daha önce mahkeme kararına rağmen Metro’nun arkasındaki alanı imara açan ve yüksek katlı binaların dikilmesine zemin hazırlayan belediye, şimdi ise aynı hukuksuzluğu Gaziantepspor tesisleri için yapıyor.

2001’DE SPOR ALANI OLMAK KOŞULUYLA DEVREDİLMİŞTİ

Gaziantepspor tesislerinin olduğu arazi, 2001'de Hazine tarafından spor alanı olarak kullanılması koşuluyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Kulüp, 2020'de mali kriz nedeniyle kapanınca belediye, protokole aykırı olarak 58 bin 340 metrekarelik tesisleri konut ve ticaret alanına çevirdi.

MAHKEME İLK PLANI İPTAL ETMİŞTİ

Açılan ilk iptal davasında mahkeme, bilirkişi raporlarına dayanarak, tesislerin spor alanı olarak kalmasına karar verdi ve imar planını iptal etti. Belediye yeniden imar değişikliği yapınca ikinci kez iptal davası açıldı.

İKİ HAFTA ARAYLA İKİNCİ KEZ İHALE

Dava sürerken 15 bin 570 metrekarelik iki parsel satışa çıkarıldı. 10 Ağustos’ta yapılan ilk ihaleye dört firma katıldı ancak 15 bin 570 metrekarelik alan için yeterli teklif verilmediği için satış yapılamadı.

DÜN İKİNCİ İHALE YAPILDI

Dün ise yeniden ihale yapıldı. Bu kez açık artırma usulüyle yapılan ihalede 5 bin 462 metrekarelik parseli 101 milyon 500 bin TL bedelle Öykü Enerji Limited Şirketi satın aldı. 6 bin 108 metrekarelik parseli ise 112 milyon 500 bin TL bedelle Yusuf Sevinç İnşaat Şirketi aldı. Satışı yapılan her iki parselin tamamı yeni imar planında konut alanı olarak geçiyor.

MAHKEME PLANI İPTAL EDERSE NE OLACAK?

Dün yapılan bu satışın ardından yarın bir gün mahkeme yeni planı iptal eder ve bu alanın spor alanı olarak kalmasına karar vermesi durumunda ne olacağı şimdiden merak konusu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi