sd_ZopPg.jpg

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’dan Twente maçı değerlendirmesi.



25 Ağustos 2023 Cuma
Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 5-1 galibiyet ile sonuçlanan Twente maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı değerlendiren ve destekleri için taraftarlarımıza teşekkür eden İsmail Kartal, “Maça kendi seyircimiz önünde iyi başladık. Burada avantajlı skor elde edip ikinci maça daha rahat gitmeyi hedefliyorduk ama Twente takımının da Hollanda futbolundan örneklerle bugün karşımızda iyi futbol oynayabileceğini, rakibimizin kolay bir rakip olmadığını oyuncularımızla konuştuk ve taktik antrenmanlarda bunları dile getiriyorduk. Başlangıçta biz agresif oynamayı planlarken onlar bize bunu yaptı. Bir anda oyunumuz git gele döndü. Arada bir gol yedik. Bir tane daha yiyebilirdik. 25. dakikadan sonra oyunu dengeledik ve oyunu kontrolümüze aldık. Bir de gol bulduk. Baştan oynatmadığı planlıyorduk ama Osayi olsun birkaç oyuncuyu daha koruma amaçlı oynatmamıştım. Sağ taraftan daha etkili olabilmemiz için rakip de 10 kişi kalınca 1-1’den sonra bu fırsatı değerlendirmem gerekiyordu. İrfan Can ile Osayi’yi sağ kanata alarak ikinci yarıda istediğim Fenerbahçe’nin güçlü kanat organizasyonları ile sonuca gitmesini bildik. Aynı zamanda sol kanattan Ferdi üzerinden Tadic ile beraber merkezden de yaptığımız ataklarla maçı çevirip güzel bir galibiyet elde ettik. Geriye düşmememize rağmen oyuncularımıza destekleri için taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu galibiyeti büyük Fenerbahçe taraftarlarına armağan ediyorum. Bu maç geride kaldı. 6 gün sonra rövanşı var. O maça da en iyi şekilde hazırlanıp, bu turu geçmek istiyoruz.

Hiçbir zaman oyuncularıma oyun içerisinde kısıtlama getirmiyorum. Tamamen özgür bırakıyorum. Maçı kazanmak için savunma oyuncularımın da hücuma çıkmalarını ve hücumda istedikleri gibi hücum opsiyonlarımızı kullanarak bu organizasyonun içinde olmalarını istiyorum. Bunları sürekli çalışıyoruz." dedi.   






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi