lmm_XVNXs.jpg

Gaziantep Üniversitesi’ne son kaçak yapıyla ilgili kesilen 388 bin TL’lik ceza gündemdeki yerini korurken, Türk Eğitim Dünyası Gazetesi İmtiyaz Sahibi Servet Bozkurt, Şehitkâmil Belediyesi yetkililerine,’GAÜN'deki kaçak yapıların ikisi içinde ceza kesildi mi?’ diye sordu.



28 Ağustos 2023 Pazartesi
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi’nin kaçak yapıları gündem olmaya devam ediyor. Rektörlüğe Arif Özaydın’ın gelmesinin ardından adeta kaçak inşaatın merkezi haline gelen üniversite, gazetelerde, haber sitelerinde gündeme gelmeye devam ediyor.

ÖNCE KAFETERYA, DAHA SONRA DÜKKAN TARZINDA YERLER YAPILDI

Üniversite hastanesinin giriş yolunun yan tarafına önce kafeterya şeklinde büyük bir inşaat yapıldı. Belediye, o inşaatı durdurdu ve mühürledi. Daha sonra oradaki demir ayakla ve saclar söküldü. İlk inşaatın mühürlenmesine aldırış etmeyen üniversite rektörlüğü, daha sonra aynı yere bu kez dükkânlar şeklinde benzer bir inşaat daha yaptı. O inşaattaki çalışmalar da izinsiz ve kaçak olduğu gerekçesi ile belediye tarafından mühürlendi. Son yapılan inşaat nedeniyle, belediyenin üniversiteye 388 bin TL ceza kestiği haberleri basında yer aldı.

BOZKURT, KONU HAKKINDA YAZI YAZDI

Dün, Türk Eğitim Dünyası Gazetesi İmtiyaz Sahibi Servet Bozkurt, konu hakkında bir yazı kaleme aldı. ‘GAÜN'deki kaçak yapıların ikisi içinde ceza kesildi mi?’ diye soran Bozkurt’un söz konusu yazısı şu şekilde:

Son günlerde gazetelerde, internet sitelerinde, kaçak yapı nedeniyle Şehitkâmil Belediyesi’nin Gaziantep Üniversitesi’ne ceza kestiği haberlerini okuduk.

Hastane girişinin yan tarafına demir saclarla yapılan kaçak ve izinsiz dükkânlar nedeniyle, üniversiteye belediyenin 388 bin TL ceza kestiği belirtiliyor.

Öncelikle, belediyeyi kaçak ve izinsiz yapılan yapıya izin vermediği için kutluyorum.

Ancak…

Burada başka bir sıkıntı var.

Anlatayım.

Dükkânların yapıldığı alana daha önce büyük kafeterya tarzında bir yer yapılmıştı.

Belediye, o yapıyı mühürleyince, yapılan saclar ve malzemeler sökülmüş yerine ikinci kaçak yapı yani bugünkü dükkanlar yapılmıştı.

Belediye ikinci yapı için ceza kesti güzel de, ya ilk yapı ne oldu?

İlk yapı yapıldığında, kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesi ile yine üniversiteye ceza kesildi mi?

İşte bu sorunun cevabı önemli.

Muhtemelen ilk yapı için cezai işlem uygulanmadığı için, ikinci kaçak yapıyı yapma cürreti gösterilmiştir.

Buradan Şehitkamil Belediyesi ve başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na ilk yapılan yapı için cezai işlem uygulanıp uygulanmadığını soruyor, bu sorunun cevabını beklediğimi ifade ediyorum.

Bakalım cevap verilecek mi?






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi