df_jtt22.jpg

Gaziantep 3. OSB’de bulunan GAMA Tekstil’de çalışan işçiler, aylıkların zamanında yatması ve ek zam talepleriyle iş bıraktı.



28 Ağustos 2023 Pazartesi
Gaziantep

Gaziantep 3. OSB’de bulunan ve iki buçuk yıldır Öz İplik İş’in yetkili olduğu GAMA Tekstil’de işçiler aylıkların zamanında yatması ve ek zam talepleriyle iş bıraktı. Patronun 13 bin 600 lira verdiği iş yerinde işçiler net 15 bin lira artı prim istiyor.

İplik üretimi yapan GAMA Tekstil’de Öz İplik İş’in yaptığı sözleşmeye göre aylıkların ayın 7'si ile 10'u arasında yatması gerekiyor. Ancak işçiler aylıkların üç aydır geç yattığını söylüyor.

İşçiler, ayrıca sendikasız işyerlerinden daha düşük ücret aldıklarını söyleyerek, “Bütün primler dahil 13 bin 600 lira alıyoruz. Maaş bordrosunda 500 lira kira yardımı görünüyor, onun 250 lirasını da sendika kesiyor. Sorunlarımızı söylediğimizde çözeceğiz diyor ama adım atmıyor. Üretim olmadığında bizi gönderiyor, bunu da senelik izinden düşüyorlar” diyor.

İşçiler, Öz İplik İş Sendikasını patronun iş yerine getirdiğini belirterek “Patronun sendikası olunca böyle oluyor. BİRTEK-SEN, Öz İplik İşten önce geldi eylemimize. BİRTEK-SEN gelmese onlar da gelmezdi. Bizim taleplerimizle ilgili bir derdi yok ki” diyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi