xc_84vP1.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Savunma sanayinde son dönemde yaptığımız büyük atılımlar sayesinde, teknoloji konusundaki eksiklerimizi önemli ölçüde giderdik. Artık kendi insanlı ve insansız savaş uçaklarını geliştirip üretebilen bir ülke hâline geldik” dedi.



31 Ağustos 2023 Perşembe
Güncel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni’ne katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye’nin dünyanın hem asimetrik saldırılara hem bölgesel ve küresel tehditlere en fazla maruz kalan ülkelerinden biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için karasıyla, havasıyla, deniziyle ordumuzun tüm kuvvetlerini, teknolojisi ve insan unsuruyla sürekli güçlendirmemiz gerekiyor. Hamdolsun, savunma sanayinde son dönemde yaptığımız büyük atılımlar sayesinde, teknoloji konusundaki eksiklerimizi önemli ölçüde giderdik. Artık kendi insanlı ve insansız savaş uçaklarını geliştirip üretebilen bir ülke hâline geldik” diye konuştu.

“Radarından füzesine, yapay zekâsından siber sistemlerine kadar her başlıkta tamamlanan, devam eden ve yeni başlanan projelerle her geçen gün daha da ileriye gidiyoruz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hazır ol cenge istersen sulh-ü salâh’ sözünün işaret ettiği gerçeğin farkında olarak kimseye husumet beslemeden, kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın gayreti içindeyiz. Harp okullarımızda olduğu gibi teknolojide de elimizdeki birikimi ve imkânı dostlarımızla paylaşma konusunda asla hasislik göstermiyoruz. Tam tersine, bilhassa son 7 yılda pek çok örneğiyle ispatladığımız gibi dostlarımızın hak ve hakkaniyet mücadelesinde hep yanlarında yer aldık. Bu ilkeli yaklaşımımız sayesinde, siyasi ve askerî gücümüzle elde ettiğimiz konumumuzu, ‘yumuşak güç’ denen diplomasideki ve insani ilişkilerdeki etkimizle de tahkim ettik” açıklamasında bulundu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi