df_6lFTp.jpg

Gaziantep'te bulunan ve yaşanan iş kazaları dolayısıyla işçilerin "mezbaha" diye nitelediği Akınal Sentetik Tekstil'de dün gece vardiyasında bir iş kazası daha yaşandığı ve bir işçinin elini silindire kaptırdığı iddia edildi.



3 Eylül 2023 Pazar
Gaziantep

İddiaya göre, Gaziantep'te işçilerin ''Fabrika değil mezbaha’’ dedikleri Akınal Sentetik Tekstil fabrikasında, dün gece vardiyasında yeni bir iş kazası daha yaşandı. Silindire elini kaptırarak baş parmağı deforme olan işçinin özel bir hastanede tedavisi sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Evrensel'in hikayelerini manşetten paylaştığı ellerini kaybeden Akınal Sentetik Tekstil işçileriyle birlikte Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ile BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen, yaşanan iş kazaları için basın toplantısı gerçekleştirmişti. İşçiler ile basın açıklaması yapan Karaca Mecliste Çalışma Bakanlığına soru önergesi vermişti. İşçilerin mezbahaya benzettiği fabrikadan iş kazası haberleri ise gelmeye devam ediyor.

Fabrikada dün gece vardiyasında silindire elini kaptıran bir işçinin baş parmağı deforme oldu. İş kazası geçiren işçinin aynı fabrikada 2019’da eli kopan başka bir işçinin oğlu olduğu öğrenildi.

Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası Başkanı Mehmet Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığını göreve çağırdı. Türkmen, paylaşımında "Babadan oğula, işçilerin ellerini yiyerek semiren  #AkınalSentetik’te vahşet devam ediyor. Dün gece baş parmağı kopan işçinin aynı fabrikada 2019’da eli kopan başka bir işçinin oğlu olduğunu öğrendik. Bu vahşete dur demek için ne bekliyorsunuz!" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Evrensel



df_KofhI.jpg 1 / 2

pl_Lf99C.jpg 2 / 2




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi