BN_2DEY6.jpg

CHP Şehitkâmil Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sucu, belediyenin mülkiyetinde bulunan Aydınlar Mahallesi’ndeki 20 bin metrekarelik arazinin tek parselde satılmasına tepki gösterdi. Sucu,’’Bu 20 bin metrekarelik alan 3-4 parsele bölünüp satılsa daha iyi olmaz mı? O şekilde satılsa belediyemize daha fazla gelir getirmez mi? Yoksa birilerine bu arazi için söz mü verdiniz?’’ dedi.



8 Eylül 2023 Cuma
Gaziantep

Yerel seçimlere aylar kala belediyelerde arsa satışları hız kazandı. Gaziantep’te gerek Şahinbey, gerek Şehitkamil, gerekse de büyükşehir belediyelerine ait arazilerin satışı için belediye meclislerinden yetki alınıyor. Son aylarda en fazla arsanın satışa çıkartıldığı Şahinbey’in yanı sıra, Şehitkâmil Belediyesi de belediyeye ait 24 araziyi satmak için belediye meclisinden yetki aldı.

BU ARAZİLERİN İÇERİSİNDE SOSYAL DONATI ALANLARI DA VAR

Geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan belediye meclisi oturumunda madde üzerinde söz alan CHP’li Mehmet Sucu, maddeye ret oyu kullanacaklarını ifade etti. Sucu,‘‘Bu arazilerin içerisinde geçmişte sosyal donatı alanı olup plan tadilatları ile planı değiştirilen araziler var. Bu arazilerden birisi ise 20 bin metrekare bir alan ve tek parselde satılıyor. Bu arazi değerli bir mülk. Bu 20 bin metrekarelik alan 3-4 parsele bölünüp satılsa daha iyi olmaz mı? Öyle satılırsa belediyemize daha fazla gelir olmaz mı? Bu arazinin bizim bilmediğimiz başka bir müşterisi mi var? Veya birilerine bu arazi için söz mü verdiniz? Bugünkü ekonomik koşullarda 20 bin metrekarelik bir parselle üç bin metrekarelik parsel bir olmaz. Bu satış maddesini doğru bulmuyoruz.’’ dedi.

BURADA SİTE TARZI YERLER YAPILMAZSA İŞE YARAMIYOR

CHP’li Sucu’nun eleştirilerine cevap veren Başkan Rıdvan Fadıloğlu ise,’’Orası tamamen Şehitkamil oto sanayi sitesi gibi sitelerin yapılmış olduğu bir bölge. Burada 300 metrekarelik yapıların yapılması söz konusu değil. Şu anda Antep’in en değerli yerlerinden birisi burası. Burada site şeklinde yerler yapılmazsa, müstakil bir işe yaramıyor. Zaten bu yeri ihale ile satacağız. İhalede istediğimiz fiyat verilmezse, arsayı satmayız’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi