SD_1M52d.jpg

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep’te telafuz edilen ‘Spor Şehri’ kavramının içinin boş olduğunu belirterek, ‘’Bir kentte voleybol takımı, futbol takımı ve hentbol takımı ilgisizlik yüzünden ligden çekiliyorsa, spordan bahsetmek abesle iştigal oldur’’ dedi.



12 Eylül 2023 Salı
Gaziantep

TBMM’nin tatil sürecinde seçim bölgesi Gaziantep’te kentin yaşamsal sorunlarını yerinde inceleyerek vatandaşlardan dileyen ve birçok sorunu TBMM’ye taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, bu kez amatör spor kulüplerinin yönetici ve temsilcilerini dinledi. Kentteki semt sahalarından, amatör takımların maddi sıkıntılarına kadar birçok konunun masaya yatırıldığı toplantıda, katılımcılar amatör spora olan ilgisizliğin gençleri madde bağımlılığına sürüklediğini ifade ettiler.

MERİÇ SÖZ VERDİ; AMATÖR SPORUN YANINDAYIM

Toplantıda katılımcıları dinledikten sonra söz alan CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, ‘’Bu kentte bir zamanlar semt sahaları vardı. Her kahvehane bir kulüp idi. Kentte bir spor kültürü vardı. Gelinen süreçte oyuncu yetiştiremeyen, tesisi fakiri ve amatör sporu unutan bir anlayış var. Spordan kopan gençlerimizin ne halde olduğunu görüyoruz. Amatör ruh tüm spor branşlarının tarlasıdır. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Bugün dinlediğim tüm sorunların bizzat takipçisi olacağım. Hepinize söz veriyorum’’ dedi.

‘’TESİS YOK, DESTEK YOK. TAKIMLAR LİGDEN ÇEKİLİYOR’’

Gaziantep’e sadece gastronomi yani yemek turizmi açısından bakmanın kentte büyük zarar verdiğini dile getiren Meriç, ‘’Bugün Spor Turizmi ciddi bir sanayi haline geldi. Ancak, Gaziantep’te bu alanda bir yatırım olmadığı gibi, maddi yetersizlik nedeniyle voleybol, hentbol ve amatör futbol takımları ligden çekilmek zorunda kalıyor. Bireysel ve takım halinde kentimizi sporda temsil eden kesimler ise antrenman yapacak yer bulamıyor. Bal demekle ağız tatlanmıyor. Spor şehri demekle spor şehri olunmaz. Önce gerekli alt yapıyı sağlamanız ve amatör sporun sorunlarını kendi sorunlarınız gibi algılamanız gerekiyor’’

Yaklaşık 200 amatör spor yöneticisi ve temsilcisinin katıldığı toplantı sonrasında katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektiren Meriç, kentin spor turizminden gerekli payı alması için çalışacaklarını ifade etti.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi