op_1KfWv.jpg

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde bulunan iki bölge imara açıldı. Muhalefet, verimli tarım arazilerinin imara açıldığını söyledi. Muhalefetin eleştirilerine cevap veren Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, ilçede imarın sıkıştığını ve ev yapılacak alanın kalmadığını savundu. İmar değişikliğinin ardından gazete olarak yaptığımız araştırmada, ilçede yıllar önce imara açılan bazı yerlerin henüz parselasyonunun yapılmadığı, yollarının açılmadığı bilgisine ulaştık.



25 Eylül 2023 Pazartesi
Gaziantep

Geçtiğimiz günlerde yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, merkez Oğuzeli ilçesinde bulunan Kurtuluş ve Bulduk Mahallesi’nde bulunan bazı yerlerin imara açılması teklif edildi. İmar değişikliğine muhalefet ve mimarlar odası itiraz etse de, değişiklik meclisten geçti. Muhalefet partisi meclis üyeleri, imara açılan yerlerin verimli tarım arazisi olduğunu, bu değişikliği yargıya taşıyacaklarını söylediler.

EV YAPACAK ALAN YOK

Meclis üyelerinin eleştirilerine cevap veren Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, ilçede ev yapacak alan kalmadığını belirterek, ‘’Biz, bu bölgeyi imara açmak için yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyoruz. Çünkü, Oğuzeli’nde şu anda imar sıkışmış durumda. Ev yapacak yer bulamıyor insanlar. Sizlerde bilirsiniz ki, bir yer imara açılırken, yirmiye yakın kurumdan görüş alınır. Bunlardan en önemlisi de tarım müdürlüğüdür. Gelip o bölgedeki duruma bakarlar. Gerçekten o arazi verimli bir arazi ise imara açılması mümkün değil. Burası kayalık bir alan’’ dedi.

GEÇMİŞ YILLARDA İMARA AÇILAN BAZI YERLERİN HALA PARSELASYONU YAPILMAMIŞ DURUMDA

Meclisten geçen plan değişikliğinin ardından gazete olarak ilçede araştırma yaptık ve bazı siyasetçilerle görüştük. Görüştüğümüz bir siyasetçi, ilçede geçmiş yıllarda imara açılan bazı yerlerin hala parselasyon ve yollarının açılmadığını, önce buraların yapılaşmasının tamamlanması gerektiğini söyledi.

BELEDİYENİN BÜTÇESİ KISITLI OLDUĞU İÇİN DURUMA GÖRE YOLLARI AÇIYORUZ

Edindiğimiz bilgilerin ardından belediyeden iletişime geçtik ve bilgi aldık. Görüştüğümüz bir yetkili, ’’Özellikle depremden sonra ilçemizin nüfusu hızlı artıyor. Ön hazırlık olarak söz konusu yerlerin imara açıklaması için meclisten onay alındı. Ayrıca, belediyenin bütçesi sınırlı. O nedenle, boş olan yerlerin parselasyon ve yol açma çalışmalarını ihtiyaca göre yapıyoruz’’ dedi.    






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi