xc_JhQ3q.JPG

Özel MMT Amerikan Hastanesi’nde 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle kurulan stantta anne ve anne adaylarına emzirme hakkında bilgilendirme yapıldı.



5 Ekim 2023 Perşembe
Gaziantep

Özel MMT Amerikan Hastanesi’nde 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle stant açıldı. Stantta sağlık personelleri tarafından anne ve anne adaylarına emzirme eğitimi verilip, anne sütünü arttıran yiyecekler ve emzirme hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. Etkinliğine Özel MMT Amerikan Hastanesi Genel Müdürü Dr. Vejdi Yıldız, Sağlık ve Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Birgül Uğurlu, ebe ve hemşireler katıldı.

Anne sütünün en değerli besin kaynağı olduğunu dile getiren Sağlık ve Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Birgül Uğurlu, “Ülkemizde 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası’nda, anne sütü ile beslemeyi desteklemek ve yaygınlaştırmak, anne sütünün önemini vurgulamak ve emzirme teknikleri hakkında daha fazla bilgi vermek amaçlanmıştır. Bizlerde anne sütünün önemine dikkat çekmek istedik. 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle hastanemizde anne ve anne adaylarını bebekleri ilk 6 ay emzirmeye yönlendirmek için eğitimlerimize ara vermeden devam ediyoruz.  Araştırmalar, ilk 6 ay sadece anne sütü olmak kaydıyla 2 yıl boyunca emzirmenin hem bebeğe, hem de anneye faydasını ortaya koymaktadır. Anne sütünde sindirime yardım eden 20’den fazla enzim vardır. Bu maddelerin bir kısmı bebekte sindirimi kolaylaştırırken bir kısmı hücresel düzeyde, mikropların vücutta etkisiz hale getirilmesi sırasında destek sağlar. Bu nedenle anne ve anne adaylarımızın anne sütüne önem vermeleri ve dikkat çekmek için bilgilendiriyoruz” dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi