df_2fPFJ.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen’in, Onkoloji Hastanesi’nin kapatılmasının ardından kanser hastalarının yaşadığı mağduriyeti ve çevre illerdeki hastanelerde yatak aramalarını TBMM gündemine taşımasının ardından Gaziantep Şehir Hastanesi, Onkoloji bölümü Sağlık Bakanlığı talimatı ile hizmete girdi.



9 Ekim 2023 Pazartesi
Gaziantep

CHP Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen, Onkoloji Hastanesi’nin kapatılmasının ardından kanser hastalarının yaşadığı mağduriyeti TBMM gündemine taşımasının ardından Şehir Hastanesi Onkoloji bölümünün hizmete girmesiyle, kanser hastalarının yaşadığı mağduriyetin büyük oranda ortadan kalktığını söyledi.

Öztürkmen, Gaziantep Şehir Hastanesi tam kapasite ile açılmadan, yıllardır kanser hastalarına hizmet veren Onkoloji Hastanesi’nin kapatılmasının büyük bir hata olduğunu belirterek, ”Gaziantep’te uzun yıllardır kanser hastalarına hizmet veren bir Onkoloji Hastanemiz vardı. Ancak 6 ay kadar önce iktidar Şehir hastanesi açılacak diye Onkoloji hastanesini kapattı. Dr. Ersin Arslan Hastanesi’nin de kapatılması ile birlikte kanser hastaları büyük bir mağduriyet yaşamaya ve çevre illerde hastane ve yatak aramaya başladılar. Hatta Ankara’ya kadar gelip bizlerden yardım talep ederek hastanelerde yer bulmamızı istiyorlardı. Onların bu mağduriyetine çözüm bulabilmek için elimizden geleni yapıyorduk, bulabildiğimiz hastanelerde tedavi olmalarını sağlamaya çalışıyorduk. Hastalar, hastalığın vermiş olduğu acı, ızdırap ve psikolojik bozgunluğun yanı sıra aileleri de yer kalacak bulamamaktan büyük mağduriyetler yaşıyorlardı” dedi.

Kanser hastaları ve yakınlarının yaşadıklarını TBMM gündemine taşıyarak dile getirdikten sonra Sağlık Bakanlığı’nın konuya duyarlılık gösterdiğini ifade eden Hasan Öztürkmen, ”Bizim konuyu Meclis gündemine getirmemizin ardından Sağlık Bakanlığı Gaziantep Şehir Hastanesi’nin özellikle Onkoloji ve Kalp Damar Cerrahisi gibi bölümlerinin hemen bir an önce hizmete girmesi için çalışmalara başladı. Şehir Hastanesi’nin açılması ile birlikte bu iki bölümün de hizmet vermeye başlaması hem kanser tedavisi gören hasta ve hasta yakınlarını ve hem de TBMM’de yaptığımız konuşma dikkate alınarak çözüm üretilmesi hepimizi mutlu etmiştir” diye konuştu.

CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, Gaziantep’e hizmet için seçildiklerini, aldıkları her oyun karşılığını verebilmek için gördükleri eksikleri, yaşanan mağduriyetlerini meclis kürsüsüne taşıyarak çözüm aramaya gece gündüz devam edeceğini sözlerine ekleyerek, ”Bizim amacımız Gaziantep ve Gaziantep halkına hizmet etmek. Bunun için bize oy verdiler ve Gazi meclise gönderdiler. Verilen her oyun karşılığında kentimizin tüm sorunlarını meclise taşıyarak muhataplarının çözüm bulmalarını sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi