xc_IfsxZ.jpg

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, Gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanmasını Meclis gündemine taşıdı "Halkı yanıltanın kim olduğunu halka nasıl açıklayacaksınız?" diye sordu.



3 Kasım 2023 Cuma
Gaziantep

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Gazeteci Tolga Şardan’ın “MİT’in Cumhurbaşkanlığına sunduğu ‘Yargı raporu’nda neler var?” başlıklı yazısı sonrası “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan tutuklanmasını Meclis gündemine taşıdı.

Şardan’ın ardından, Gazeteci Dinçer Gökçe ve Cengiz Erdinç’in de gözaltına alındığını vurgulayan Karaca, Gazeteciler İsmail Arı, Uğur Şahin ile Uğur Koç ve Evrim Kepenek’e de soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

Karaca “Yani; sadece 2 günde, aynı suçtan ve yalnızca gazetecilik yaptıkları için 6 gazeteci hakkında ceza soruşturması başlatıldı ve üstelik biri tutuklandı” dedi.

YARGIDA ÇÜRÜMÜŞLÜK HABERLERİ

Karaca Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan şu soruların cevabını istedi:

  • Haftalardır ortalığa saçılan yargıda çürümüşlük haberleri; yargıç ve savcıların rüşvetle IŞİD üyelerinden çete baronlarına kadar her parayı verenin elini kolunu sallayarak gezdiğini belgeliyor. Bu konuda ne yaptınız? Kaç yargı mensubu hakkında soruşturma başlatıldı?
  • Yargının bu savunulamaz halinin raporunu yayımlayan Gazeteci Tolga Şardan’ın halkı yanılttığı iddiasıyla tutuklandığı gerçeği karşısında; halkın “gerçekleri” öğrenmesi için söz konusu erişime de engellenen yazıda geçen ve olmadığı iddia edilen MİT raporunun gerçeklerini halka açıklayacak mısınız? Şayet açıklanmayacaksa halkı yanıltanın kim olduğunu halka nasıl açıklayacaksınız?

TCK 217/A HÜKMÜ

  • Tolga Şardan’ın haberini yalanlayan İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, MİT raporlarının bilgisine nasıl sahip olmuştur? Şardan’ın tutuklanmasından önce neden açıklama yayımlamamıştır?
  • Tolga Şardan’ın tutuklanmasına sebep olan ve Türkiye Gazeteciler Sendikası ile diğer bağımsız gazetecilik örgütlerinin de ısrarla karşı durduğu yasal düzenlemede yer alan TCK m. 217/A hükmü kapsamında hakkında soruşturma başlatılan kişi sayısı kaçtır? Bunların kaçı gazetecidir?
  • Gazetecileri yaptıkları haberler sebebiyle ceza tehdidi altında bulundurmaya ilişkin son 10 yılda Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Türkiye aleyhine verdiği basın özgürlüğü ihlali kararı sayısı kaçtır?





Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi