pl_8eXrx.jpg

Geçtiğimiz dönemlerde çok sayıda işçinin parmağını kaybettiği belirtilen Akınal Sentetik’te bir işçinin daha parmağının koptuğu iddia edildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, ‘Bu vahşete kim dur diyecek?’ diye sordu.



7 Kasım 2023 Salı
Gaziantep

Gaziantep OSB’de faaliyet gösteren Akınal Sentetik, gündemden düşmüyor. Son yıllarda çok sayıda çalışan işçinin elini ve parmağını kaybettiği söylenen fabrikadan yine bir iş kazası iddiası gündeme geldi. Dün sosyal medya üzerinden bir paylaşım yapan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, söz konusu fabrikada, Mehmet Demir adlı işçinin başparmağının koptuğunu ve olay sonrası kopan parmağın ameliyat ile yerine dikildiğini belirtti.

HİÇBİR ADIM ATILMADI MI?

Çok sayıda iş kazasının yaşandığı fabrika hakkında gerekli işlemin yapılmadığını belirten ve sitem eden Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü:‘‘Aylardır bu fabrikadaki iş kazalarını gündeme getiriyoruz. Bakanlıkları ve yetkili kurumları göreve çağırdık. Meclise kadar gittik. Hala tek bir yaptırım, tek bir soruşturma, tek bir ciddi denetim yapılmadı. Geriye tek çare kaldı, işçilerin bu mezbaha düzenine karşı örgütlenmesi’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi