plo_VKCM4.jpg

Belediye meclislerindeki yüzlerce imar tadilatı ve milyarlarca TL’lik borçlanmalarının geçmesine ses çıkartmayan ve ölü taklidi yapan CHP’nin Şehitkâmil Belediye Meclis Üyesi Beyhan Külekçi, gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Bozkurt’un sosyal medyadan yaptığı birkaç paylaşım için tazminat davası açtı. Kendisi ile aynı soyadı taşıyan bir avukat aracılığı ile Bozkurt’a dava açan Külekçi, 200 TL tazminat istiyor.



5 Aralık 2023 Salı
Gaziantep

CHP’nin Şehitkâmil Belediyesi meclis üyesi olan Beyhan Külekçi, yaklaşık 4,5 yıldır meclis üyeliği yapıyor. Külekçi, meclis üyesi olduğunda kamuoyu sevinmiş, CHP’de muhalefet edecek birileri çıktı yorumları yapılmıştı. Ancak, sonraki dönemlerde kamuoyu hüsrana uğramış, Külekçi, çoğu imar tadilatı ve borçlanma maddeleri meclisten geçerken, tıpkı diğer meclis üyeleri gibi ölü taklidi yapmıştı.

BORÇLANMAYA SESSİZ KALMALARINI ELEŞTİREN BOZKURT’A ‘SENDEN İŞİM OLMAZ’ DEMİŞTİ

Büyükşehir belediyesinin meclisten milyarlarca TL borçlanma yetkisi almasına sessiz kalan CHP’li meclis üyelerini gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Bozkurt’un eleştirmesi, Külekçi’nin zoruna gitmiş ve Külekçi Bozkurt’a, ‘Senden işim olmaz artık’ demişti.

BOZKURT’UN ORTAYA YAZDIĞI PAYLAŞIMI DAVA ETTİ

Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Bozkurt, CHP’lilerin meclisteki sessizliği ile ilgili geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bazı paylaşımlar yapmış, dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Gaziantep’teki meclis üyelerine bakması çağrısı yapmıştı. Ortaya yazılan ve isim dahi zikir edilmeyen paylaşımla ilgili CHP’li Beyhan Külekçi dava açtı ve Bozkurt’tan 200 TL tazminat istedi.

BOZKURT’TAN ZOR SORULAR

Bozkurt’un söz konusu paylaşımları sonrası kamuoyunu aydınlatmak ve parti içindeki söylentileri çürütmek yerine soluğu adliyede alan Beyhan Külekçi’ye, Bozkurt tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Bozkurt, Külekçi’ye şu soruları sordu:

* CHP'nin Gaziantep Şehitkâmil Belediye Meclis Üyesi Beyhan Külekçi Beyefendi, sosyal medyada yaptığım paylaşımlar nedeniyle, bana tazminat davası açmış.

* Yaptığım paylaşımlarda Beyhan Bey'in adı açık şekilde zikir edilmemesine ve kamuoyunda konuşulan söylentiler olmasına rağmen, Beyhan Bey neden üstüne alınıp beni dava eder?

* Büyükşehir Belediye Meclisi'nden milyarlarca TL borçlanma yetkisi geçerken gıkı çıkmayan, 4,5-5 yılda meclislerden yüzlerce imara dayalı karar geçerken, büyük bölümüne sadece Ret oyu verip geçiştiren, sesini çokta yükseltmeyen Beyhan Bey'in iktidarı ve belediyelerini dava etmek yerine beni dava etmesi ne demektir?

* Beyhan Bey ile ilgili geçmişte çok sayıda olumlu haber yaparken sorun yoktu, ancak meclislerde gıkını çıkartmadıklarını kamuoyuna duyurunca, birden düşman olduk. Bu durumu nasıl izah etmek gerekir?

* Hatırladığım kadarıyla bu yıl içerisinde büyükşehir belediyesi, meclisten borçlanma için 1 milyar 400, 3 ve 3.5 milyar TL yetki aldı. Bu borçlanmaları kamuoyuna duyurdunuz mu?

* Bu yetkiler meclisten geçerken, 'Bu borçları kim ödeyecek? Belediyeyi borçlandırmayınız, zaten belediyenin çok borcu var' dediniz mi? Bu borçlanmalara itiraz ettiniz mi?

* Sanırsam bu yıl içerisindeydi bir inşaat firması sahibi intihar etmiş, intihardan önce ‘büyükşehir belediyesi rüşvet merkezine döndü’ tarzında paylaşım yapmıştı. İntihar olayının ardından bu konuyu belediye meclisinde gündeme getirdiniz mi, bu vatandaş neden böyle bir paylaşım yapma ihtiyacı duymuştur diye belediye yetkililerine soru sorabildiniz mi? İntihar eden yurttaşımızın isyanının peşine düştünüz mü?

* Oğuzeli'ndeki yol kesme olayından sonra, partinizin Ankara vekili olan Âli Haydar Hakverdi, Gaziantep'te dönen dolapları gündeme getirmiş, 'Antep'te bazı bölgeler imara açılmazdan önce birileri arazi topladı, bu şekilde milyarlarca dolarlık rant elde etti' dedi.

* Hatta, vekilin bu açıklamalarını gazete olarak haberleştirdik, bu rant kimin cebine gitti diye sorduk.  Peki, kendi vekilinizin bu açıklamalarının ardından siz büyükşehir belediyesi meclis üyesi olarak ne yaptınız?  Bu iddiaları belediye meclisinde gündeme getirdiniz mi?

* Bu şehirde noluyor deyip, kendi partinizin vekilinin iddialarının peşine düştünüz mü?

* 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler yaşandı. Bu depremlerden Gaziantepliler olarak çok ciddi şekilde etkilendik.

* Şehitkamil ve büyükşehir belediye meclis üyesi olarak depremlerin öncesinde ve sonrasında ne yaptınız?

* Depremlerle ilgili meclislerde konuşma yaptınız mı? Ölen yurttaşlarımızın hakkını ve hukukunu savundunuz mu?

* Şehitkâmil’de yıkılan binalar ve ölen vatandaşlarımız için ne yaptınız, meclislerde bu yıkılan binalarla ilgili konuştunuz mu?

* Son olarak, büyükşehir belediye meclislerinin ardından özellikle nerelere gittiğinizi, kimlerle görüştüğünüzü, kimlerin odasına gittiğinizi gören ve birebir şahit olan birisiyim.

* Meclis üyesi olduğunuz günden bugüne kadar meclislerin ardından belediye başkanı, başkan yardımcılarının odasına gittiniz mi, gitmediniz mi?  Gittiyseniz kaç defa gittiniz? Gittiyseniz neden ve hangi amaçla gittiniz?

Kamuoyuna açıklayınız.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi