DF_udVxV.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nizip ilçesinde görev yapan öğretmenlere 400 adet bisiklet dağıtıldı.



20 Aralık 2023 Çarşamba
Gaziantep

Hareketli yaşam ve çevre dostu bir kent için bisiklet kullanımını artırmayı amaçlayan Gaziantep Büyükşehir, Nizip ilçesinde bulunan Abdulhamithan Kız İmam Hatip Lisesi’nde bisiklet dağıtım töreni düzenledi. Bu kapsamda toplamda 400 öğretmene bisiklet dağıtıldı.

Programa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak ve öğretmenler katıldı.

ŞAHİN: ÖĞRENCİLER, ÖĞRETMENLERİNİ ÖRNEK ALIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada öğretmenlerin toplum için çok önemli sorumluğa sahip olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

“Medeniyet tarihimizi incelediğimiz zaman Osmanlı Devleti’nin yükselme döneminde öğretmenlerin ne kadar kuvvetli ve kudretli alanlarda söz sahibi olduğunu görüyoruz. Süleymaniye; muhteşem yüzyılımızın en güzel eserlerinden bir tanesi. Bunu yıkmak için iki iş makinası belki yetebilir. Ama Süleymaniye’yi inşa etmek için bir Kanuni Sultan Süleyman bir de Mimar Sinan lazım. İşte Mimar Sinanlarımızı, bugünün İbn-i Haldunlarını, Farabilerini ülkemize kazandıracak öğretmenlerimize değer vermemiz gerekiyor.”

Gastronomi memleketinde bisiklet kullanımının büyük önem arz ettiğini anlatan Başkan Şahin, “Bizim sağlığımız için bisiklet kullanmamız gerekiyor. Bu aracın ulaşım ihtiyacını karşılaması da çevreye önemli bir yarar sağlıyor. Avrupa’da 7’den 70’e herkes bisiklet sürüyor. Bisiklet terminalleri yaptık, bisiklet yolları yaptık. Şimdi siz öğretmenlerimizden bisiklet kullanmanızı istiyorum. Bisiklet sürüp bisiklet yollarını kullandığınız zaman öğrencilerimiz sizleri görecek ve model alacak. Siz ne yaparsanız öğrencilerimiz de onu yapıyor” dedi.

UĞURLU: BİSİKLETLER HAREKETLİ YAŞAM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu, öğretmenlere dağıtılan bisikletler dolayısıyla programda bulunmaktan duyduğu mutluluğu aktararak, “Gelişen dünyada teknoloji hızla ilerliyor. Bu teknolojinin avantajı olduğu kadar dezavantajları da bulunuyor. Teknoloji maalesef bir takım problemleri de beraberinde getiriyor. En önemli dezavantajı da sunduğu hareketsiz yaşam. Bu anlamda bu projenin çok değerli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ENGELLİ BİREYLERİN GERİ DÖNÜŞÜMLE İMAL ETTİĞİ TELEFON TUTUCULARI DA ÖĞRETMENLERE HEDİYE EDİLDİ

Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Nizip ilçesi dahil olmak üzere Gaziantep’te dağıtımı yapılan bisikletler dolayısıyla Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkürlerini sunarak, “Başkanımız Fatma Şahin’in dağıttığı bisikletlerin yanına çam sakızı çoban armağanı olarak manevi değeri yüksek, maddi değeri düşük hediyeler takdim ettik. Daha önce Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli bireylerimizin yaptığı kalemlikleri hediye etmiştik. Bu sene de park alanlarımızda kullanılmayan, zarar görmüş tahtalarla yine Engelsiz Yaşam Merkezi’mizdeki danışanlarımız ile telefon tutacağı imal ettik ve öğretmenlerimizin her birinin ismine özel olarak tasarlayıp dağıttık” diye konuştu.

SPOR DOSTU KENT MOTTOSUYLA BİSİKLET DAĞITIMI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Spor Şehri Gaziantep mottosuyla öğretmenlere yönelik bisiklet dağıtımının sürdürüldüğünü dile getirerek, “4 yıldır Gaziantep’te görev yapıyorum. Bisiklet dağıtımı öncesi Başkanımız Fatma Şahin ile görüşmüştük. Kendisi bisiklet dağıtımı ile ilgili fikrimizi destekledi ve bisiklet dağıtımlarımıza başladık. Ben bu vesileyle Başkanımız Fatma Şahin’e tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi