sd_wBnbh.jpg

Gazeteci Metin Cihan, Gaziantep OSB’de faaliyet gösteren Mutlu Makarna’nın aylardır Gazze’ye bomba yağdıran İsrail’e makarna sevkiyatına devam ettiğini iddia etti.



21 Aralık 2023 Perşembe
Gaziantep

Gazze’ye aylardır bomba yağdıran ve on binlerce masum Filistinli’nin ölümüne sebebiyet veren İsral’e tüm dünyadan tepki yağarken, Türkiye’den İsrail’e ihracat yapan marka ve firmalar ülke genelinde gündemi meşgul ediyor. İsrail’e ihracat yapan firmaların arasında Gaziantepli bazı firmaların olduğu konuşulurken, gazeteci Metin Cihan’dan Mutlu Makarna ile ilgili sevkiyat iddiası geldi.

SEVKİYAT SÜRÜYOR

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Cihan, Gaziantep OSB’de faaliyet gösteren Mutlu Makarna’nın İsrail’e makarna sevkiyatına devam ettiğini belirterek,’’ Boykota katkım olsun. Gazze bombalanırken israil'e sevkiyatı sürdüren markalardan biri de Mutlu Makarna’’ dedi.

BİLGİ ALAMADIK

Cihan’ın iddiasının ardından konuyu doğrulatmak ve sevkiyat ile ilgili Mutlu Makarna’dan bilgi almak istedik. Ancak, gazetemize konu ile ilgili bilgi verilmedi.

TEPKİ YAĞDI

Cihan’ın paylaşımının ardından Mutlu Makarna’ya tepki yağarken, sosyal medyadaki çoğu hesaptan, İsrail’e sevkiyatını sürdüren Mutlu Makarna’nın Türkiye’de satışı yapılan ürünlerinin tüketilmemesi ve boykot yapılması yönünde yorumlar yapıldı.

VALİ CEBER, ZİYARET ETMİŞTİ

Öte yandan, Cihan’ın söz konusu paylaşımının altına, Gaziantep Valisi Kemal Ceber’in Mutlu Makarna’yı ziyaretine dair valiliğin yaptığı paylaşım eklendi.

MAKARNA TÜRKİYE PAZARINDA DA TÜKETİLİYOR

Türkiye makarna sektöründe önemli bir yere sahip olan Mutlu Makarna, Türkiye’de de market, bakkal ve büyük mağaza zincirlerinin raflarında satışa sunulduğu bilinen bir gerçek. Gazze’de çocuklar ve sivil insanlar ölürken, katil İsrail’e sevkiyatını kesmeyen söz konusu firmanın ürünlerine Türk halkının boykot uygulayıp uygulamayacağı merak konusu.

BOZKURT, TÜKETMEYECEĞİNİ BELİRTTİ

Konu ile ilgili birkaç gün önce sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Bozkurt, İsrail’e sevkiyatını durdurmayan Mutlu Makarna’nın ürünlerini bundan sonra tüketmeyeceğini, bu markayı boykot edeceğini belirtti.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi