df_ubYJm.JPG

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Meslek Yüksekokulu, İlk ve Acil Yardım Programı ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen “Doğal Afet ve Savaş Durumlarında Paramedikler” programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.



28 Aralık 2023 Perşembe
Gaziantep

HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar, Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. İbrahim Bilir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola: “Sağlık kahramanları olan paramedikleri rol model olarak benimsemek ve onların rollerini vurgulamak, sağlıkta ve toplumda ne kadar önemli olduklarını dile getirmek amacıyla düzenlediğimiz bu etkinlikte sağlık kahramanlarının öneminin herkes tarafından bir kez daha anlaşılacağına inanıyorum” dedi.

Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten, HKÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. İbrahim Bilir ise, “Sizler bu mesleği seçerek insanların en zor anlarında yanlarında olmaya karar verenlerdensiniz. Bugün bu zor anlarda doğal afet, savaş ve kitlesel olaylarla ile bilgi ve deneyim paylaşımının yapılacağı etkinlikte, sizlerin göstereceği fedakarlıklar ve olağanüstü çabalar ile toplum sağlığı açısından öneminizi bir kez daha vurgulamak istedik” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından, Gaziantep İl Ambulans Servisi Eğitim Birimi Sorumlusu Paramedik Meryem Tekin tarafından "Paramedik Kimdir?" temalı konuşma ve olay yeri canlandırması gerçekleştirilirken; program kapsamında, Gaziantep İl Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Uzmanı Paramedik Mehmet Avcı "Doğal Afet Durumlarında Paramedik Olmak" ve 112-UMKE personeli Paramedik Mecit Demir tarafından "Savaş ve Kitlesel Olay Durumlarında Paramedik Olmak" konulu konferans verildi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi