lk_qUN9l.jpg

Geçtiğimiz günlerde Mehmet Tuvaş adlı işçinin hayatını kaybettiği Köksan’a seçim çalışması için giden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e tepkiler devam ediyor. Başkan Fatma Şahin’e seslenen EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca,’’Köksan patronuna, işçilerin canına nasıl kast ettiğini sorabilir misiniz?’’ diye sordu.



30 Ocak 2024 Salı
Gaziantep

31 Mart yerel seçimlerine aylar kala, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e tepkiler artıyor. Başkan Şahin’in geçtiğimiz günlerde iş kazası yaşandığı ve 53 yaşındaki Mehmet Tuvaş adlı işçinin hayatını kaybettiği Köksan’a gitmesi ve orada yahlar, alkışlar ve müzikler eşliğinde karşılanması tepki çekmişti.

EMEP VEKİLİ KARACA, TEPKİ GÖSTERDİ

Hayatını kaybeden yurttaşın acısı henüz dinmeden böyle bir programın düzenlenmesine, EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Karaca, şunları söyledi:

‘‘Fatma hanım, ziyaret ettiğiniz o fabrikada daha 10 gün önce, 53 yaşındaki Mehmet Tuvaş isimli işçi, yürüyen konveyör bandına sıkışarak can verdi.

Seçim çalışmanız için size kapılarını sonuna kadar açan Köksan patronuna, Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasına Antep’ten en üst sıralarda girerken işçilerin canına nasıl kast ettiğini sorabilir misiniz?

Alınmayan önlemleri, yapılmayan denetimleri, işçilerin kanına giren üretim baskısını işçilerle konuşabilir misiniz?

Ne anlatıyorsunuz işçilere? İşçilerin "baba-oğul" olduğunu mu? İşçilere gün yüzü göstermeyenlerin hayırseverliğini mi?

Türkiye Yüzyılı diye yola çıktığınız AKP'li yıllarda Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde işçi ölümleri Türkiye ortalamasının 4-5 katı oldu.

Patron keyfiyetiyle yönetilen Antep'te patronlar kârlarına kâr katarken, işçiler sefalet koşullarında ve sağlık-güvenlik önlemleri olmadan çalışıyor...

İşçilere masal anlatmayın Fatma hanım, ‘Türkiye Yüzyılı’ masalı bir patron masalıdır.’’



pol_SRUM8.jpg 1 / 5

mk_646j4.jpg 2 / 5

lk_gZ64D.jpg 3 / 5

pol_VJ3ac.jpg 4 / 5

lk_7d0ad.jpg 5 / 5




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi