cv_dAh5y.jpg

Bir yıl önce asrın felaketini yaşayan kentlerden birisi olan Gaziantep’te, Adliye yanına yapılan ucube inşaatlar tepki çekiyor.



8 Şubat 2024 Perşembe
Gaziantep

Yaklaşık bir yıl önce asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremleri yaşadık. 11 ilde büyük yıkımlar yaşayan kentlerden birisi ise Gaziantep idi. Depremden sonra yüksek katlı binalara izin verilmeyeceği bizzat belediye meclislerinde konuşulmuştu. Ancak, konuşulanlar ile icraatlar farklıydı.

ADLİYE YANINDA UCUBE İNŞAAT

6 Şubat tarihli depremlerin ardından inşaatına başlandığı tahmin edilen Adliye çevresindeki yüksek yoğunluklu bina inşaatları, görenlerin tepkisini çekiyor. Ancak bu duruma ne siyasetçilerden, ne partilerden, ne odalardan, ne kent yöneticilerinden, ne de vekillerden tepki var. Herkes olan biteni sadece seyrediyor.

OTOPARK VE TRAFİK YOĞUNLUĞUNU DAHA DA ARTTIRACAK

Hâlihazırda Adliye çevresinde otopark ve trafik yoğunluğu yaşanıyor. Söz konusu bu inşaatlar tamamlandıktan sonra, o bölgedeki otopark ve trafik yoğunluğunun nasıl bir hal alacağını düşünemiyoruz bile.

DUAYEN BİR MİMAR: BÖYLE BİR YAPIYA İZİN VERİLMEMELİYDİ

Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz duayen bir mimar, deprem bölgesi içerisinde yer alan Gaziantep’te, bu ve benzeri yapılara kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Böyle yapıların her yönüyle ciddi tehlikeler arz ettiğini belirten o mimar,’’Japonya’da bu tarz binalar çelikten yapılıyor. Biz hala bu yapıları betonarme olarak yapıyoruz. Gerçekten yazık’’ dedi.

 



pl_Z33Mm.jpg 1 / 4

cv_AzYap.jpg 2 / 4

tg_9Zt6y.jpg 3 / 4

cv_v26OW.jpg 4 / 4




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi