xc_0J7d5.jpg

Birkaç gün önce iş bırakma ve eylemlerle gündeme gelen ABY Plastik’te bazı işçilerin işine son verildiği iddiaları sosyal medyada yer almaya başladı.



15 Şubat 2024 Perşembe
Gaziantep

Geçtiğimiz Cuma gecesi itibariyle Gaziantep OSB’de üretim yapan ABY Plastik çalışanlarının büyük bir bölümü yapılan zammı az bulmuş ve iş bırakmıştı. İş bırakma eylemi günlerce sürmüş ve sonrasında işçilere yüzde 60 zam ve bazı iyileştirilmeler yapılmak koşuluyla anlaşma sağlanmıştı.

DÜN GECE İTİBARİYLE BAZI İŞÇİLERİN İŞİNE SON VERİLDİĞİ İDDİASI

Anlaşma üzerine Salı günü itibariyle fabrika çalışanları yeniden işbaşı yapmıştı. Ancak, dün gece sosyal medyaya düşen bilgilere göre, gece vardiyasına gelen onlarca işçinin işten çıkartıldığı, patronun işçilerin üyesi oldukları sendikadan istifaya zorladığı iddia edildi.

GELİŞMELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Gece sosyal medyada yer bulan bilgileri şimdilik haberleştirerek kamuoyuna duyuruyor, gazete olarak olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Şayet, iddialar doğruysa, ekonomik koşulların iyice zorlaştığı ve insanların geçim sağlamakta zorluk çektiği bir ortamda işçilerin işine son verilmesini doğru bulmadığımızı, gelişmelerle ilgili gerekirse yeni haberler yaparak, işçi kardeşlerimizin sesi olmaya devam edeceğimizin tüm kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi