lm_80E5C.jpg

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, tarım ürünlerinde dışa bağımlılığı artıran hükümet politikalarına tepki gösterdi. Adem, “Dünyada yeşil mercimek ihracatında birinciyken, şimdi ithal eder pozisyona düştük. 2007 yılında 560 bin ton yeşil mercimek üretiyorduk. Bugün maalesef 50 bin ton ile çiftçimiz üretmekten vazgeçti. Tek isteğimiz, ithalattan vazgeçin çiftçiye tam destek verin” dedi.



19 Şubat 2024 Pazartesi
Güncel

CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, tarım ürünlerinde dışa bağımlılığı artıran hükümet politikalarına tepki gösterdi. Yeşil mercimek üretiminin 560 bin tondan, 50 bin tona kadar düşmesine dikkat çeken Adem, gümrüksüz ithalata izin verilerek yerli üreticiye ihanet edildiğini belirtti.

Adem, şunları söyledi: “Büyükbaş hayvan ithalatından sonra, şimdi de haziran ayına kadar yeşil mercimek ithalatına gümrüksüz olarak izin verildi. Dünyada yeşil mercimek ihracatında birinciyken, şimdi ithal eder pozisyona düştük. 2007 yılında 560 bin ton yeşil mercimek üretiyorduk. Bugün maalesef 50 bin ton ile çiftçimiz üretmekten vazgeçti. Münavebe bitkisi ekiliyordu daha önce, 1980’lerde alınan bir kararla, tarlalarda azot yüksekliğini arttırdığı için yeşil mercimeğin ekilmesi teşvik edilmiş, devlet tarafından prim verilerek çiftçilerimiz teşviklendirilmişti. Maalesef geldiğimiz noktada bırakın teşviki ve desteği, yeşil mercimek üretimine engel olan işler yapılıyor.

“TEK İSTEĞİMİZ, İTHALATTAN VAZGEÇİN ÇİFTÇİYE TAM DESTEK VERİN”

İthalat demek, Türk çiftçisine ihanet demektir. İthalattan vazgeçin, çiftçimize tam desteği verin. Hem yeşil mercimek üretimi artar hem de diğer ürünleri üretimi artar ve ithalat yapmak zorunda kalmayız. Maalesef büyükbaş hayvancılığında gösterdiğiniz yanlış politikalar, diğer tarım ürünlerinde de devam etmektedir. Tek isteğimiz, ithalattan vazgeçin çiftçiye tam destek verin.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi