df_6ipZu.jpg

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Katar üniversiteleri ile uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda iş birliklerini geliştirmek maksadıyla Doha’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.



22 Şubat 2024 Perşembe
Gaziantep

 Prof. Dr. Şehmus Demir, İlk olarak üniversitemizle işbirliği olanaklarını ve uluslararasılaşma stratejilerini değerlendirmek üzere Katar Emirinin kız kardeşi, Katar Foundation Genel Başkanı Prenses Şeyha Hind Bint Hamad Al-Thani ile kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Şehmus Demir, daha sonra Dünya Âlimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin El-Karadaği ile birlikte Katar Üniversitesi'ni ziyaret ederek Rektörü Prof. Dr. Omar Al-Ansari ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Katar Üniversitesi arasında yapılabilecek uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda iş birliği olanaklarının geliştirilmesi konusu ele alındı. Küresel düzeyde akademik alanda güçlü bir ağ kurma çabalarını sürdüreceğini vurgulayan Demir, gelecekteki ortaklıkların önemini de belirterek “Katar'la yapılan bu eğitim iş birliğini gerçekten önemsiyoruz. Bu karşılıklı fayda sağlayacak iş birliği, üniversitemizin uluslararası alanda daha da güçlenmesine katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı. Akabinde Prof. Dr. Şehmus Demir, Katar'ın öncü üniversitelerinden olan ve Katar Foundation’a bağlı Hamad bin Khalifa Üniversitesini ziyaret ederek Rektörü Prof. Dr. Ahmad M. Hasnah ile birlikte üniversitemiz ve Katar Üniversitesi arasında yapılabilecek olan işbirliği fırsatlarını yönelik fikir alışverişinde bulundu.
 
Katar’daki önemli üniversitelerle akademik görüşmelerin ardından Prof. Dr. Şehmus Demir, Türkiye Cumhuriyeti Doha Büyükelçisi Dr. Mehmet Mustafa Göksu’yu makamında ziyaret etti. Ziyarette Üniversitemizin Katar'daki üniversitelerle güçlü bağlar kurma hedefini ve yapılan görüşmelerin önemi konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Şehmus Demir, Üniversitemiz adına Katar Üniversitesi'nde doktora yapan İbrahim Altıntaş ile Doha’da bir araya gelerek Türk öğrencilerin karşılaştığı zorluklar ve başarı öyküleri ile ilgili gerçekleştirdiği keyifli bir sohbetin ardından Katar programını tamamladı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi