der_1g9jh.jpg

Gaziantep FK’nın kendi sahasında oynadığı maçlarda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerin panolarda reklamlarının dönmesi dikkat çekerken, borç batağındaki belediyenin şirketler üzerinden kulübe para aktarıp aktarmadığı, aktarıyorsa ne kadar aktardığı merak konusu.



25 Şubat 2024 Pazar
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi borç batağında. Bu nedenle, hemen hemen her ay, belediye meclisine borçlanma ile ilgili madde getiriliyor ve borçlanma yapılabilmesi için meclisten yetki alınıyor. Belediye, geçtiğimiz yıl meclisten 7-8 milyar TL  borçlanma yetkisi almış, bu borçlanmalar yetmemiş gibi, bu yılın ocak ayında yapılan meclis toplantısında da 1 milyar TL’lik  borçlanma için yetki alınmıştı.

BELEDİYE ŞİRKETLERİ ZARAR DA ELEŞTİRİSİ

Sadece belediyenin borçlanması da söz konusu değil. Çoğu zaman, belediye şirketlerinin de borçlanması ya da belediye bütçesinden şirketlere para aktarılması gibi maddeler, meclis gündemine geliyor. Bu maddeler gündeme geldiğinde, muhalefet parti meclis üyeleri, belediye şirketlerinin hep zarar da olduğunu belirtiyor. Ama belediye yetkililerinden ses çıkmıyor.

LİG MAÇLARINDA REKLAMI DÖNÜYOR

Bir yanda belediye şirketlerinin borçlanmalar yüzüne sonunun ne olacağı merak konusuyken, diğer yandan ise belediye şirketlerinin Gaziantep FK’nın kendi evinde oynadığı maçlarda reklamlarının dönmesi dikkat çekiyor.

KULÜBE PARA AKTARILIYOR MU?

Kanunen belediyelerin profesyonel spor kulüplerine kaynak ve para aktarması yasak. Hal böyle olunca, devreye belediye şirketleri giriyor. Geçtiğimiz hafta oynanan Gaziantep FK-Samsunspor lig maçında, belediye şirketi Gazikültür’ün reklam panolarında reklamının yayınlandığı dikkatlerden kaçmadı. Bu gelişmenin ardından biz de konuyu gündeme getirmeyi, borç batağındaki belediye ve şirketlerinin kulübe para aktarıp aktarmadığını, aktarıyorsa ne kadar para aktardığını sorgulamak istedik.

YASA NE DİYOR?

7405 sayılı Kanun’un 21’inci maddesinin 3’üncü fıkrasında; büyükşehir belediyesi, belediye ve bağlı kuruluşları ile bunların sermayesinin yüzde ellisinden fazlasına sahip oldukları şirketlerin, spor kulüplerinin ve spor anonim şirketlerinin profesyonel spor dallarına ve bunların profesyonel sporcularına her ne ad altında olursa olsun kaynak aktaramayacağı ve yardımda bulunamayacağı belirtiliyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi