xc_78d2B.jpg

Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk, İbrahimli Yapı isimli şirketten konut almak isterken dolandırıldıklarını belirten ve ev sahibi olma hayalleri sona eren yaklaşık 400 kişinin mağduriyetinin giderilmesini istedi.



4 Mart 2024 Pazartesi
Gaziantep

Gaziantep’te İbrahimli Yapı isimli şirketten maket üzerinde tercih yaparak temelden daire alan çok sayıda vatandaş mağduriyetlerinin giderilmesi için bir yandan hukuk mücadelesini sürdürürken, bir yandan da basın açıklamaları yaparak kamuoyuna seslerini duyurmaya çalışıyor.

ZAFER PARTİSİ OLARAK BU İŞİN TAKİPÇİSİYİZ

İbrahimli Yapı mağdurlarının son basın açıklamasına Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk da destek verdi.

Pamuk, İbrahimli Yapı şirketi sahiplerinin eski Adalet Bakanı AKP’li Abdülhamit Gül’ün kardeşi Ayşenur Atmaca ile eşi Muharrem Atmaca olduğunu belirterek, “Bu olay şirket sahipleri sırf Abdülhamit Gül’ün yakınları diye örtbas edilemez. Zafer Partisi olarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

YARGI NEDEN MAĞDURLARI KORUMUYOR?

Pamuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Polis ekipleri geniş güvenlik önlemi alarak basın açıklamasına katılanların dağılmasını ve açıklama yapılmasını engellemek istedi. Bizlere ve mağdurlara “burada açıklama yapamazsınız, açıklamanız seçim ofisinizin önünde yapın” dendi.

Ancak Zafer Partisi olarak seçim serbestliği var özgürlüğümüzü kısamazsınız diyerek ısrarcı olduk ve basın açıklamasını gerçekleştirdik, 2019 ve 2020 yıllarında yaklaşık 400 vatandaşımız, eski Adalet Bakanı AKP’li Abdülhamit Gül’ün kardeşi Ayşenur Atmaca ile eşi Muharrem Atmaca’nın sahibi olduğu İbrahimli Yapı isimli inşaat şirketinden ev almak istedi. Mağdur kişiler konut projelerini maket üzerinde görüp, Tüm birikimlerini bu şirkete teslim ettiler. Hatta daha iyi bir evin sahibi olmak için bankalardan kredi çeken, oturduğu evi, arabasını satıp parasını sözleşme imzalayarak şirkete verenler de oldu. 2019 ve 2020 de 750’şer bin lira verdiğini verdiğini söyleyen mağdurların zararlarının bugün için en az 5’er milyon lira olduğunu tahmin edebiliyoruz. Bu arada ilginç bir şey daha var. İnşaat yapılacağı vaat edilen arsa sahiplerinin ise MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ve iş insanı Mustafa Kıratlı olduğu belirtiliyor. Dairelerin kat mülkiyeti sonrasında mağdurlara verilmesi gereken tapular Her nedense Sermet Atay ve Mustafa Kıratlı’ya veriliyor, onların da başkalarına devrettiği öne sürülüyor

İnsanlar hakkını isterken, şirketin sahiplerinin eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün kız kardeşi ve eniştesi olduğuna güvendiler. Ancak şirket, aradan yıllar geçmesine rağmen hâlâ evleri teslim etmedi. Şirketin sahibi Atmaca çiftinin kayıplara karıştığı söyleniyor. Mağdur olarak şikayetçi olanlar ise mahkemelerce verilen takipsizlik kararlarıyla bir kez daha yıkılmış durumda. Yargı neden mağdurların hakkını korumuyor?

Arsa sahibi MHP Milletvekili Sermet Atay bu işin neresinde ve niçin mağdurların sorununu çözmüyor? Bu durum vicdanları sızlatıyor.”

PERDE ARKASINDA KİMLER VAR?

Pamuk, İbrahimli Yapı’nın maket üzerinden bir daireyi 4 kişiye sattığı, ancak hak sahiplerine teslim edilmeyen konut projelerinin “nitelikli dolandırıcılık” kapsamımda soruşturulması gerektiğini ancak hukuki anlamda bugüne kadar bir sonuç alınamadığını ifade ederek, “Acaba birileri ya da görünmeyen bir el bu mağduriyetin giderilmesine engelleyerek, eski Sözde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün kız kardeşi ve eniştesini, koruyor mu?” sorusunu yöneltti.

Mehmet Pamuk; “Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ben seçildiği takdirde mağdurların hepsinin yanında olacağım, haklarını sonuna kadar takip edeceğim” dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi