ol_Pgq8g.JPG

HÜDA PAR Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Nakşi Erat, seçim çalışmaları kapsamında STK’ları ziyaret etti.



6 Mart 2024 Çarşamba
Gaziantep

HÜDA PAR’ın Gaziantep Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları, 31 Martta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde çalışmalarını yüksek tempoda sürdürüyor.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) tarafından organize edilen ve gün boyu süren programlarla Gaziantep'in merkez ilçelerinde ve ilçelerde İl ve ilçe başkanlıkları, kadın ve gençlik kolları, teşkilat yöneticileri vatandaşlarla bir araya gelerek yerel seçim için destek istiyor.

HÜDA PAR Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Nakşi Erat, yerel seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor.

Ev ve esnaf ziyaretlerine aralıksız devam eden Erat, kentteki oda, STK, basın ve hemşeri derneklerine yönelik ziyaretlerini de sürdürüyor.

STK ziyaretleri kapsamında Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret eden Erat, hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını dile getirdiği ve kentte hayvancılığın azalmaması için yetiştiricilerin haklarını savunduğu için bir yıl önce kayyum atanarak haksız bir şekilde görevden alınan, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen genel kurulda yeniden başkan seçilen Gaziantep Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer ve İl Yönetin Kurulu Üyelerinin de katıldığı, sıcak ve oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette tarım ve hayvancılık başta olmak üzere yaklaşan yerel seçimler konuşuldu.

Ziyarette, Gaziantep'te hayvan yetiştiricilerinin durumu ve yapılması gereken hizmetler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

“KAZANANIN GAZİANTEP OLMASI LAZIM”

Ziyarette açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, “Sahada çok ciddi çalışmalarımız var. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız başta olmak üzere diğer ilçe belediye başkan adaylarımız, yönetim kadroları ile beraber ciddi bir saha çalışması yapıyoruz. Gerek birebir ziyaretlerimiz olsun gerek sahadaki esnaf ziyaretlerimiz olsun biz İnşallah üzerimize düşeni yapıyoruz. 31 Mart seçim gününü bekleyeceğiz ve 1 Nisan'da inşallah başkanlarımızın zaferiyle bir sonuç elde etmeye çalışacağız. Gaziantep'te farklı partilerden adayların olmasının şöyle bir güzelliği var; herkes ayrı bir pencereden bakıyor. Gaziantep'in sorunlarına, sıkıntılarını ve eksiklerini farklı açılardan bakılabiliyor. Gaziantep’imizin sorun ve sıkıntılarını gidermek için bir çaba sarf ediyorlar. Biz bunların hepsinin kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Her bir başkan adayının projelerinden istifade edilmesini istiyoruz. Hangi başkan adayı seçilmiş olursa bundan istifade edilmesi gerekiyor. Kazananın Gaziantep olması lazım. Elbette her partinin adayının kendi çabasına göre bir gayreti var. Özellikle farklı pencereden bakan başkan adaylarının yeni projeleriyle beraber inşallah güzel kazanımlar elde edeceğimizi düşünüyorum. İnşallah bu seçim hayırlara vesile olur. Bu bir yarıştır. Bu yarışta muhakkak farklı farklı adaylar yarışacak fakat bir tanesi bu ipi göğüsleyecek.” dedi.

HÜDA PAR Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erat ise projelerini anlattığı ziyarette şöyle konuştu:

“Tarım ve hayvancılık bittiği zaman büyük bir kayıp olur. Tarım ve hayvancılığa kimse rağbet etmediği zaman tarım ve hayvancılık azalacaktır. Eğer üretim olmazsa sadece tüketim olursa; et fiyatı da ve diğer ürünlerin fiyatı da yükselir. Üretimin olmadığı yerde fiyatların yükselmesi doğaldır. Biz ilçelerde örneğin Nurdağı ve İslahiye'nin arasına mini bir Organize Sanayi Bölgesi kuralım. Belediye olarak buna destek vermek istiyoruz. Arsa, ruhsat noktasında yardımcı olmak istiyoruz. Yatırımcıların işlerini kolaylaştırmak istiyoruz. Birileri burada fabrika kurabilir. Yavuzeli ile Araban’ın arasına, Oğuzeli ile Karkamış arasına aynı şekilde sanayi bölgesi kurmak istiyoruz. Nizip'in sanayisi var. Gençlerimiz  köyden taşınmadan çok rahat bir şekilde bu sanayi bölgelerinde çalışabilir. Kendi ilçesinde, kendi köyünde geçimini sağlayabilir.”

Gaziantep Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 “ÜLKE OLARAK ÖZELLİKLE ÜRETİMLE İLGİLİ GERÇEKTEN SIKINTILARIMIZ VAR”

Türkman, “Özellikle üretimle ilgili gerçekten sıkıntılarımız var. Biz bunları anlatmaya çalıştık. Bir ülkede üretim azalıyorsa özellikle tarımsal ve hayvansal üretimi azalıyorsa ülkenin ekonomisi bu sorundan çok etkilenir. Günlük olarak ne yiyeceğimize sabahtan ve akşamdan hesaplıyoruz. Yani insanlar sonuçta günlük gıda almak, karınlarını bir şekilde doyurmak zorundadır. Köylerde nüfus azaldı. Gençler her gün 60 kilometre Gaziantep merkezdeki fabrikalara gidip geliyor. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan gençlerin sigorta problemi var. Özellikle gençlerin sigorta problemini çözmek gerekiyor. Bununla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bir çalışması var ama bunu hızlandırmak gerekiyor. Hayvancılık yapan gençler için her evden bir kişinin sigorta problemi çözülürse biz biraz daha gençlerin kırsalda kalmasını sağlarız. Özellikle evlilikle ilgili problemlerini çözmede biraz daha katkı sunmuş oluruz.” ifadelerini kullandı.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi