df_jJq0C.jpg

CHP’nin Şehitkamil Meclis Üyesi Beyhan Külekçi’nin gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt’a açtığı tazminat davasının duruşması 25 Haziran tarihinde görülecek. Bu duruşma, halktan aldığı yetkiyi meclislerde layıkıyla yapmayanların değil, sorgulayan ve eleştiren bir gazetecinin yargılandığı dava olarak tarihe geçecek.



14 Mart 2024 Perşembe
Gaziantep

Beyhan Külekçi. Yaklaşık 5 yıl boyunca CHP’nin hem Şehitkamil, hem de büyükşehir belediye meclis üyesi isimlerinden birisi. 5 yıllık süreç zarfında belediye meclislerinden yüzlerce hatta binlerce imar tadilatı ve madde geçti. Bunun üstüne asrın felaketini yaşadık ve Gaziantep merkez ve ilçelerinde binlerce yurttaşımız hayatını kaybetti. Bununla da bitmedi. Bu süreç içerisinde özellikle büyükşehir belediye meclislerinden milyarlarca TL borçlanma maddeleri geçti. İşte bu kadar hadiseyi gündem yapması, sorgulaması ve yargıya taşıması gereken Külekçi, işini gücünü bıraktı ve sosyal medya hesabı üzerinden  bir paylaşım yapan gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt’a tazminat davası açtı.

DURUŞMA 25 HAZİRAN’DA

CHP’li Külekçi’nin açtığı davanın ardından Bozkurt, elindeki bilgi ve dökümanları mahkemeye sunmuş, olayın Beyhan Külekçi’nin şahsı ile ilgili olmadığını belirtmişti. Ön incelemesini tamamlayan 8. Asliye Hukuk Mahkemesi, 25 Haziran’da duruşmasının yapılmasına karar verdi.

ASIL YARGILANMASI GEREKENLER YERİNE GAZETECİLER YARGILANIYOR

Konu hakkında konuşan Bozkurt, asıl yargılanması gerekenlerin görevini layıkıyla yapmayan meclis üyeleri olması gerektiğini belirterek, ’’Herkesin bildiği ve CHP’lilerin parti sohbetlerinde konuştuğu bir konu hakkında, isim ve kimseyi hedef göstermeden bir paylaşım yaptım. CHP’li meclis üyelerinin ne yaptığını, niyetlerinin ne olduğunu, meclislerde neden sessiz ve ölü taklidi yaptıklarına dikkat çektim. Yaptığım bu paylaşımdan onlarca meclis üyesi rahatsız olmazken, sadece Beyhan Bey rahatsız oldu ve bana dava açtı. Asıl yargılanması gereken meclis üyeleriyken, maalesef gazeteciler yargılanıyor. Yazdıklarımın ve söylediklerimin arkasındayım. Mahkemeye gereken savunma ve dokümanları sundum. Bu yargılamanın içinin boş olduğunu ve bu davadan berat edeceğimi düşünüyorum. Beyhan Bey ve diğer meclis üyeleri bilmelidir ki, biz sadece yanlış yapan iktidar mensuplarının karşısında değiliz. Biz, haksızlık ve görevini layıkı ile yapmayan CHP’lilerin ve diğer muhalefet parti üyelerinin de karşısındayız. Onların yanlışlarını ve meclislerde nasıl ölü taklidi yaptıklarını kamuoyuna aktarmaya devam edeceğiz’’ dedi.   






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi