df_02e5y.jpg

Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk, Yavuzeli ilçesinin kırsal Büyükkarakuyu mahallesinde köylülerin hayvan otlattığı meranın Büyükşehir Belediyesi tarafından konut ve iş yeri yapılma gerekçesiyle hazineden devralınmasına sert tepki gösterdi.



20 Mart 2024 Çarşamba
Gaziantep

Bölge ekonomisi için büyük önem taşıyan tarım ve hayvancılığa büyük darbe vuran bu karara tepki gösteren Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk , tarım topraklarının yapılaşmaya açılmasının ekonomiye büyük darbe vuracağını, işsizliğin artacağını hayvancılığın darbe alacağını, sonuçta Büyükkarakuyu halkının perişan olacağını söyledi.

Pamuk, Büyükkarakuyu köyünün nüfusunun 3 bin 826 kişi olduğuna dikkat çekerek, “Nüfus artış hızının da çok düşük olduğu köyde böyle bir konut ve iş yeri projesi hiç gerçekçi değil, mümkün de değil. Yavuzeli merkezinde çöpleri bile toplamayan bu AKP zihniyeti bu kadar büyük, 1 milyon metrekare gibi büyük çapta mera arazisini hazineden alarak, kimlerin rantına sunacak merak ediyoruz. Gaziantep’te yaşayan herkes biliyor ki bu bölgede toplu konut ihtiyacı yok ve uzun yıllar boyunca da olmayacak” dedi

KİMİN İÇİN YAPILIYOR HANGİ RANTLARA HİZMET EDECEK

“Büyükşehir Belediyesi’ni rantiye şirketine çeviren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yardımcıları Osman Toprak ve Sezer Cihan ile emir erleri İrem Elbeyli gibilerin neler planladıkları çok net. Siz bu köye 20 yıldır bir park dahi yapmamışsınız. Bir futbol sahası yapmadınız. Kompleks okul mu yaptınız, siz bu insanlara bir hayvan mı hibe ettiniz? Kendi uğraşları ile ekonomiye büyük katkı sağlayan, hemşerilerimizin tarım ve hayvancılığını mı sonlandırmayı hedefliyorsunuz? Sizin derdiniz ne? Arsızlığın bu kadarı da fazla artık, Biz biliyoruz derdinizi, gözlerinizi diktiniz ranttın tepesine” diyen Pamuk, şöyle devam etti;

“Yavuzeli Merkezi, açın imara tamamını rantı verin Yavuzellilere tüm sorunlar bitsin ranttı oranın halkı alsın sizin anlamsız yere yaptığınız rantı size yedirmeyeceğiz. Kendilerine göre bu mera yine birilerinin rant kapısı olacak. Kimseyi kandırmasınlar; köylüyü düşünen falan yok. Kimse kimseyi kandırmasın ve halkımızı aptal yerine koymaya da kalkışmasın. Sosyal medyadan öyle eften püften açıklamalar yaparak da kimseyi ikna edemezler. Gözleri fırıl fırıl ekrana bile bakamayan Başkan Yardımcısı Osman Toprak gözlerini toprağa dikti. Ama unutmasınlar ki er ya da geç toprağa doyacaklar”

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi de olan Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Pamuk, “Buradaki rant vurgununu ihbar ediyoruz. Nüfusu 4 bin bile olmayan bir bir yerde köylülerin merasını ellerinden almak ve yapılaşmaya açmak ihanettir, kamusal suçtur. Hazine malı halkın, köylünün malı demektir. Utanmadan birde çıkan haberler için özür dilenmeli imiş. Utanacak ve özür dileyecek birileri var ise bizzat kendileridir.

Sözde bir kaç parseli göstermelik olarak kendi yandaşlarına verecekler sonra da kalan büyük bölümü ile kimlere peş keş çekecekler? Bu işin takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Eğer Yavuzeli’nde gerçekten konut ve iş yeri ihtiyacı var ise ilçe merkezini imarlaştırın ortaya çıkacak rant ile Yavuzeli ve Büyükkarakuyu halkı kazansın” şeklinde konuştu.

Pamuk; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildiği taktirde projelerinde belirttiği gibi ‘rantsal değil halksal dönüşüm’ü gerçekleştirerek halkı zenginleştireceğini de sözlerine ekledi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi