cv_W8Y7q.jpg

Yeni asgari ücretin uygulanmaya başlamasının ardından Gaziantep OSB’de bulunan çoğu fabrikada düşük zam nedeniyle iş bırakma eylemi yaşanmıştı. Bu eylemlerin ardından Ak Parti’nin iki sanayici vekilinin fabrikasında normal bir işçiye ne kadar maaş verildiğini öğrenmeye çalıştık. Ancak, iki fabrikadan da bilgi alamadık.



21 Mart 2024 Perşembe
Gaziantep

Ekonomik koşulların zorlaştığı ve normal asgari ücretle geçinmenin neredeyse imkânsız hale geldiği şu günlerde, yeni asgari ücretin uygulanmaya başlamasının ardından Gaziantep OSB’de çoğu fabrikada verilen ücreti az bulan işçiler iş bırakmış ve eylem yapmıştı. Günlerce süren eylemlerin ardından işçiler çeşitli kazanımlar elde ederek, yeniden işbaşı yapmıştı.

İKİ VEKİLİN FABRİKASINDAN BİLGİ ALMAK İSTEDİK

OSB’deki çoğu fabrikada normal bir işçiye 17 bin ile 23-24 bin TL arasında bir maaş verildiği söyleniyor. Biz de bu söylentilerin ardından, Ak Parti’nin Gaziantep Milletvekilleri olan Eyüp Özkeçeci ve İrfan Çelikaslan’ın sahibi ve yöneticisi olduğu fabrikaları aradık ve işçilere ne kadar bir maaş verildiğini haber yapacağımızı belirttik ve bilgi istedik. Ancak, iki fabrikadan da bilgi alamadık.

ÇELİKASLAN TEKSTİL’DE BİR İŞÇİYE 19 BİN TL VERİLDİĞİ BİLGİSİ

Geçtiğimiz günlerde bir sanayiciden, İrfan Çelikaslan’ın yöneticisi olduğu Çelikaslan Tekstil’de normal bir işçiye 19 bin TL aylık maaş verildiği bilgisini aldık. Ancak, fabrikadan bu rakamı da doğrulatamadık.

İNSANCA GEÇİNECEK BİR MAAŞ VERİYOLAR MI?

Açlık sınırının 15 bin, yoksulluk sınırının ise 50 bin TL olduğu belirtilen Türkiye’de, Ak Partili vekillerin fabrikalarında çalışan işçilere insanca geçinecek bir maaşın verilip verilmediği merak konusu. Gazete olarak, her iki vekile de fabrikalarında çalışan işçilere ne kadar maaş verdiklerini soruyor ve kamuoyunun bilgilendirilmesi için cevap istiyoruz.  






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi