xc_q684A.jpg

Yerel yöneticilerin ‘Eğitim şehri Gaziantep’ sloganı kullandığı kentimizin en işlek mahallelerinden birisi olan ve 3-5 yıllık yapılaşma geçmişi olan İbni Sina’da okul sıkıntısı yaşanıyor. Mahallede yeterli okul olmadığı için mevcut okullarda ikili eğitime geçildiği ve sınıf mevcutlarının 40-45 arasında olduğu belirtiliyor.



22 Mart 2024 Cuma
Gaziantep

Türkiye’nin en büyük şehirlerinden birisi olan Gaziantep’te, metropol ilçeler Şahinbey ve Şehitkamil’in büyük bölümünde derslik ve okul sıkıntısı yaşandığı biliniyor. Hatta yerel yöneticiler, yerleşimi tamamlanmış ve kalabalık bölgelerde okul yapacak arsanın bulunmadığı için sınıfların kalabalık olduğunu belirterek, çoğu zaman sitemde bulunuyor. Ancak, bu haberimizde sadece yapılaşması tamamlanmış bölgelerde değil, yeni yapılaşan bölgelerde de okul ve derslik sıkıntısı yaşandığını duyacaksınız.

İLKOKUL VE ORTAOKULDA YOĞUNLUK VAR

Gaziantep’in Şahinbey bölgesinde bulunan ve yapılaşması henüz tamamlanmayan İbni Sina (Şehir hastanesi civarı)’da mevcut okullar yeterli değil. Bölgede nüfusun fazla olması nedeniyle, mevcut ilkokul ve ortaokullarda tekli eğitimden çiftli eğitime geçilmiş. Buna rağmen sınıf mevcutlarının 40-45 arası olduğu belirtiliyor.

İNŞAATLAR DEVAM EDİYOR

Halihazırda mevcut okullarda öğrenci sayısı fazlayken, bölgede bina inşaatları da sürüyor. Bu binaların inşaatı tamamlandığı takdirde, o binaya taşınacak olan vatandaşların çocuklarının hangi okula gideceği ve nasıl bir ortamda eğitim alacağı merak konusu.

YETERİ KADAR OKUL ALANI AYRILIYOR MU?

Türkiye’nin en kalabalık ikinci ilçesi olan Şahinbey’de, yeni imara açılan bölgelerde yeteri kadar okul alanlarının ayrılıp ayrılmadığı, imar planlarının neye ve hangi kriterlere göre yapıldığı merak konusu.

BAZI BÖLGELERDE İSE MEVCUT OKUL ALANLARININ İMARI DEĞİŞTİRİLİYOR

Bir yanda böyle sıkıntılar yaşanırken, diğer yanda Şahinbey ilçesinin bazı bölgelerinde okul ve eğitim alanlarının imarının değiştirildiği, bu alanların konuta ve ticari alanlara dönüştürüldüğü de bilinen bir gerçek.

OKULA GİRİŞ VE ÇIKIŞ SAATLERİNDE TRAFİK YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

Öte yandan, 1 bin 600 öğrencinin eğitim gördüğü Mustafa Çakmak İlkokulu’nda, velilerin çocuklarını almaya arabası ile gitmesi nedeniyle, çıkış saatlerinde okul önünde trafik aksaklıkları yaşanıyor.

OKUL ALANLARINI RANT ALANLARINA ÇEVİRMEYİN

Kentimizde ve özellikle Şahinbey’de okul ve derslik sayısının yetersizliği tepkilere neden olurken, biz de buradan belediyelere, valilik ve milli eğitim müdürlüğü yetkililerine seslenerek, okul alanlarının imarının değiştirilmemesini, rant alanına dönüştürülmemesi çağrısında bulunuyoruz.

 



kj_Ez4OR.JPG 1 / 4

nm_W9d76.JPG 2 / 4

gh_l175w.JPG 3 / 4

df_Gls8Z.JPG 4 / 4




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi