gh_P4i58.jpg

Geçtiğimiz yıllarda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ‘Haydi ekmek’ büfelerinde 40 çeşit ekmek satılacağı açıklanmasına karşılık, şu anda tek çeşit ekmeğin satılması tepkilere neden olurken, vatandaş, satışa sunulan ekmek çeşitlerinin arttırılmasını istiyor.



23 Mart 2024 Cumartesi
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda vatandaşların daha uygun fiyata ekmek alması için ‘Haydi ekmek’ büfeleri kurmuş ve bu büfelerde uygun fiyatla ekmek satışına başlamıştı. Projenin ilk müjdesini veren Başkan Fatma Şahin, büfelerde 40 çeşit ekmeğin satılacağını söylemişti.

TEK ÇEŞİT EKMEK SATILIYOR

Bu açıklamanın üzerinden aylar geçmesinin ardından geçtiğimiz günlerde bazı ekmek büfelerine gittik ve kaç çeşit ekmeğin satıldığını araştırdık. Yaptığımız araştırmada, şu anda sadece somun satıldığı, başka çeşit ekmeğin satılmadığını öğrendik.

İSTANBUL, ANKARA VE DİĞER BÜYÜKŞEHİRLERDE DURUM FARKLI

Gastronomi şehri Gaziantep’te, ekmek büfelerinde tek çeşit ekmek satılırken, başta İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir ve çoğu büyükşehirde durum farklı. Yaptığımız araştırmalara göre, sözünü ettiğimiz büyükşehirlerde,  başta tam buğdaylı,  çok tahıllı, organik tam buğday, çavdar, kepekli, glütensiz, atıştırmalık ekmek olmak üzere, simit ve un çeşitleri vatandaşın hizmetine sunuluyor.

BEYAZ EKMEK NE KADAR SAĞLIKLI?

‘Haydi ekmek’ büfelerinde satılan ve beyaz un ekmeği diye bilinen somunun ne kadar sağlıklı olduğu merak konusu. Zira çoğu uzman, hekim ve akademisyen yaptığı açıklamada, beyaz un ekmeğinin çok sağlıklı olmadığını ve fazla tüketilmemesi gerekti uyarısında bulunuyor.

İşte 40 çeşit ekmeğin satılacağı müjdesi verilen haberin linki.

https://www.gaziantep.bel.tr/tr/haberler/gaziantep-buyuksehirden-gazi-ekmek-mujdesi



gh_P6Zb2.jpg 1 / 1




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi