gt_mViB9.jpg

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye’de rüzgâr estiren ve birinci parti olan CHP’nin Gaziantep’te birkaç belediyeyi almanın dışında başarısız olması konuşulmaya devam ediyor. Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına katılan ve Gaziantep ile ilgili konuşan CHP Lideri Özgür Özel, ’’Benim Türkiye’de iki takıntı yaptığım ilden birisi Antep. Kurultay sürecinde de söyledim. ‘Atatürk’ün adına ‘Gazi’ ünvanı verdiği bir kentte bu halde olamayız’ dedim. Oraya bakacağız’’ dedi.



5 Nisan 2024 Cuma
Gaziantep

Ak Parti öncesi CHP’nin kalelerinden biri olan Gaziantep, Ak Parti’nin kuruluşunun ardından uzun yıllardır iktidarın kalesi haline gelmiş durumda. Uzun yıllardan beri Gaziantep’te başarısız olan CHP, 31 Mart seçimlerinde Şehitkâmil, Nizip ve Karkamış’ı kazandı. Başta büyükşehir belediyesi olmak üzere Şahinbey, Nurdağı, İslahiye, Araban, Yavuzeli’ni ise kaybetti. Geçen yıl yapılan genel seçimlerin ardından 10 ay gibi kısa bir süre içerisinde 31 Mart seçimlerinde fırtına gibi esen CHP’nin, Gaziantep’te iktidar ile puan farkını indirmesine rağmen kaybetmesi Gaziantep ve Türkiye gündeminde.

KÜÇÜKKAYA:ANTEP ADAYI YALNIZ BIRAKILDI’’

Seçimlerin ardından CHP Lideri Özel, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına katıldı ve seçimleri değerlendirdi. Burada sıra Kilis ve Gaziantep’e geldi. İsmail Küçükkaya,’’Gaziantep’i de kazanabilirmişsiniz. Gittim doktor adayınız ile tanıştım. Öyle bir aday koymuşsunuz ki müthiş. Ama adayın etrafına baktım ‘kazanamazsınız’ dedim. Şaşırdı. Adayınıza, ’Etrafınızda birlik yok’ dedim. Partinizin belki de tek başarısız olduğu kent Gaziantep oldu. Eğer, adayınızın çevresinde partiniz kenetlenebilseydi, belki Antep’i bile alabilirdiniz. Buna il başkanının seçim sürecinde istifa etmesi ve gidip gelmesi de dahil’’ dedi.

GAZİANTEP’E BAKACAĞIZ’’

Küçükkaya’nın Gaziantep ile ilgili değerlendirme ve eleştirilerine cevap veren CHP Lideri, ’’Biz, Antep’te, 1 milyon nüfuslu merkez ilçeyi aldık. Gaziantep, benim en fazla takıntı yaptığım iki ilden birisi. Ben kurultayda, ‘Atatürk’ün adına ‘Gazi’ unvanı verdiği bir kentte bu halde olamayız’ dedim. Samsun ve Antep. Bu iki kentte partimizi birinci parti yapmadan, siyaseti bırakırsam gözüm açık giderim. Antep’e bakacağız’’ dedi.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep ve Türkiye’de hayati öneme sahip olan 31 Mart yerel seçimlerinde Gaziantep’te il ve ilçe başkanları, meclis üyelerinin direk ön seçim ile belirlenmesini istemiş, genel merkez ise ferman sistemi uygulanmasını istemişti. Genel merkezin meclis üyeleri listelerinin belirlenme noktasında geri adım atmamasının ardından il başkanı Reis Reisoğlu ve Şehitkamil ilçe başkanı Hurşit Yıldırım istifa etmiş, seçime günler kala gelen bu istifalar, belki de Gaziantep seçimleri için bir kırılma noktası olmuştu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi