pl_DV87T.jpg

Yeme içme fiyatlarının her kesimin tepkisini çektiği Gaziantep’te kale çevresinde bir dürüm ciğer yemek bile lüks. Kalealtında bulunan Ciğerci Mustafa’da bir dürüm ciğer 190 TL, diğer kebapçılarda ise 170 TL civarında. Kent genelindeki fiyatlar böyle olunca artık şirketler ve iş insanları çalışanlarını çevre illere götürüyor ve iftar yemeğini oralarda veriyor. Çevre illerde hem fiyatlar Gaziantep’ten ucuz, hem de insanlar salata, meze, ayran ve suyu doyasıya tüketebiliyor.



9 Nisan 2024 Salı
Gaziantep

Gaziantep, son yıllarda ‘gastronomi’ diye diye yeme içme fiyatları bakımından Türkiye’nin en pahalı kentlerinden birisi haline geldi. Yerli halk, bir restorana, lokantaya, sıradan bir dürümcüye ve tatlıcıya gidip ailesiyle bir şeyler yiyemez, bir yerlerde oturup çay ve kahve içemez oldu. Bu durumun baş sorumlusu ise belediyeler, odalar ve denetimlerden sorumlu olan kurum ve kuruluşlar.

BİR DÜRÜM CİĞER 190 TL!

Geçtiğimiz günlerde sahur vaktinde Gaziantep kalealtında bulunan kebapçıları dolaştık ve fiyatları araştırdık. Dere kenarında bulunan Ciğerci Mustafa’da bir dürüm ciğerin 190 TL olduğunu öğrendik. Civarda bulunan esnaflarda da fiyat, üç aşağı beş yukarı birbirine yakın.

BİR VATANDAŞ:’’BEN CİĞERİN TAKIMINI URFA’DAN 500 LİRAYA GETİRİYORUM’’

Geçtiğimiz günlerde gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt, Başpınar’da bir fabrikada yöneticilik yapan Antep’in yerlisi bir yönetici ile sohbet etti. Sohbette fabrika yöneticisi, ’’Benim Şanlıurfa'da bir kasabım var. Ciğerin takımını 500 liraya getirtiyorum. Evde ise doya doya yiyoruz’’ dedi.

Aynı kişi, geçtiğimiz günlerde kızının sınavı için Adana’ya gittiklerini, orada lüks bir lokantada ise ciğer kebabını 130 TL’ye yediklerini belirtti.

Gaziantep’in bazı bölgelerinde bulunan kasaplarda ise ciğerin takım halinde 250 TL civarında satıldığı bilgisine ulaştık.

BAZI ŞİRKETLER, PERSONELİNİ İFTAR YEMEĞİ İÇİN ÇEVRE İLLERE GÖTÜRÜYOR

Yine gelen bilgilere göre, Gaziantep’te faaliyet gösteren bir şirket, geçtiğimiz günlerde çalışanlarına iftar yemeği vermek istedi. Gaziantep’teki bazı restoranlarda fiyat alındı ve tek kişilik menü 900-950 lira arasındaydı. Hal böyle olunca şirket yöneticileri, çalışanlarını çevre illerden birine davet etti. Çalışanlar gidip hem orada farklı bir hava aldı, hem de doya doya yiyip içti. Söz konusu şirket ise bu yemek için kişi başı 450 lira ücret ödedi.

BAYRAMDA ESNAF AÇIK OLSA NE YAZAR?

Memlekette böyle bir durum söz konusuyken, kente gelen yerli turist bir daha gelmemeye, gelirse dahi yemek yememeye yemin ederken, odalar, birlikler ve belediye sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapıyor ve bayramda bazı lokanta, kebapçı ve tatlıcıların açık olduğunu duyurarak, 'Şimdi Gaziantep'e gelme zamanı' diyorlar.

BU DURUMUN CEZASINI EN FAZLA İKTİDAR ÖDEYECEK

Kentteki pahalılık hemen hemen herkesin gündeminde ve Gazianteplilerin tamamına yakını bu duruma tepki gösteriyor. Bu tepkinin başında ise Fatma Şahin var. İşte bu tepki geçtiğimiz hafta yapılan mahalli idari seçimlere yansıdı. Gaziantep’te hem Ak Parti, hem Fatma Şahin, hem de diğer belediyelerde kayıplar yaşandı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi