df_aqz3c.jpg

Şehitkâmil Belediyesi’nin CHP’ye geçmesinin ardından bir ilk yaşandı. Dün yapılan belediye meclisi, ilk kez canlı yayınlandı. Ak Parti iktidarı döneminde bugüne kadar ne Şahinbey’de, ne büyükşehirde, ne de Şehitkâmil’de meclisler canlı olarak yayınlanmamıştı.



10 Nisan 2024 Çarşamba
Gaziantep

31 Mart yerel seçimlerinde uzun yıllar sonra Ak Parti’den CHP’ye geçen Şehitkamil Belediyesi’nde bir ilke imza atıldı. Geçtiğimiz 20 yılda Ak Partili isimlerin yönettiği belediyede, bugüne kadar belediye meclis oturumları canlı olarak yayınlanmıyordu. Ancak, 31 Mart seçimlerinde belediyeyi Umut Yılmaz’ın kazanmasının ardından, dün yapılan meclis oturumu, belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Meclisi izlemek isteyen vatandaşlar, rahatlıkla internet üzerinden izleyebildi.

AK PARTİLİ TAHMAZOĞLU’NUN YÖNETTİĞİ ŞAHİNBEY’DE KARA DÜZEN

Şehitkamil Belediye meclisinden bir gün önce ise, Ak Partili Mehmet Tahmazoğlu’nun yönettiği Şahinbey’de seçim sonrası ilk meclis toplantısı yapıldı. Ancak, meclis oturumu canlı olarak yayınlanmadı. Bırakın canlı yayını, meclis olacağına dair basına bilgi notu dahi geçilmedi. Öyle olunca ise, gazetemiz dahil hiçbir basın kuruluşu, Şahinbey Belediye meclisini takip edip, mecliste yaşananlarla ilgili kamuoyunu bilgilendiremedi.

BÜYÜKŞEHİR DE ŞAHİNBEY’DEN FARKLI DEĞİL

Sadece Şahinbey’deki meclisler kara düzen devam etmiyor. Aynı durum, yine Ak Partili Fatma Şahin’in yönettiği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde de farklı değil. Türkiye’deki CHP’li isimlerin yönettiği çoğu büyükşehir belediyesinde meclisler canlı olarak yayınlanırken, Fatma Şahin’in yönettiği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde bugüne kadar belediye meclisleri canlı olarak yayınlanmadı. Umut Yılmaz’ın yönettiği Şehitkâmil’in bir ilke imza atılmasının ardından önümüzdeki günlerde yapılacak büyükşehir belediye meclisinin de canlı yayınlanıp yayınlamayacağı merak konusu.

HALKTAN NEYİ SAKLIYORSUNUZ?

Gazete olarak Gaziantep’teki tüm belediyelere çağrı yapıyor, günümüz dijital dünyasında halkın gerçekleri öğrenme ve meclislerde olup bitenlerden bilgi sahibi olma hakkının olduğunu, bu nedenle belediye meclis oturumlarının canlı yayınlanmasını talep ediyoruz.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi