sd_P5i5X.jpg

İki gündür Gaziantep’te etkili olan yağış, Karataş’ta bulunan Şireci Plaza’da görevli bir vatandaşın hayatına mal oldu. Vatandaşların iddiasına göre sokaktan gelen yağmur suyu, sitenin otoparkına doldu ve defalarca belediye aranmasına rağmen GASKİ ekipleri zemine dolan suyu tahliye etmedi. Kendi imkanları ve dalgıçları ile sitenin zeminindeki suyu tahliye etmeye çalışan site görevlisi, elektrik akımına kapıldı ve hayatını kaybetti.



11 Nisan 2024 Perşembe
Gaziantep

Gaziantep’te iki gündür etkili olan yağış, hayatı adeta felç ederken Karataş’ta yüzlerce dairenin bulunduğu Şireci Plaza’da görevli bir vatandaşın canını aldı. Site sakinlerinin gazetemize verdiği bilgiye göre, yıllardır her yağış esnasında sokaktan gelen yağmur suları sitenin zeminine doluyordu. Dün meydana gelen yağışın ardından site zemini sular altında kaldı. Öyle olunca durum belediye ve GASKİ’ye bildirildi.

EKİPLER GELDİ, SUYU TAHİYE ETMEDEN GERİ GİTTİ

Dün ve bugün sitenin zemini sularla dolu kaldı. Bugün öğle saatlerinde yapılan şikâyetlerin ardından GASKİ ekipleri siteye geldi. Ancak sorun site içinde olduğu için su tahliyesini yapmadan geri gittiler, suyu tahliye işi ise bina görevlileri ve itfaiyeye kaldı.

ELEKTİRİK AKIMINA KAPILAN GÖREVLİ HAYATINI KAYBETTİ

GASKİ ekiplerinin, ’’Bizim işimiz var. Sizin dalgıçlar tahliye işlemini yapıyor’’ diyerek gitmesinin ardından itfaiye ve site görevlileri biriken suyu tahliye etmek için çabasını sürdürdü. İddiaya göre o anda elektrik akımına kapılan site görevlisi olay yerinde can verdi.

GÖREVLİ ÖLDÜKTEN SONRA ÇALIŞMA BAŞLATILDI

İlk başta suyu tahliye etmeyen ekipler, üzücü olayın meydana gelmesi ve görevlinin hayatını kaybetmesinin ardından bina zemininde bulunan suları tahliye etmek için çalışma başlattı. GASKi su tahliye araçları ve itfaiye, olaydan sonra saatlerce su tahliye çalışması yürüttü.

SOKAKTAN AKAN TÜM SULAR SİTEYE DOLUYOR

Gazetemize konuşan site sakinleri, yıllardır meydana gelen her yağış sonrası site zeminine sular girdiğini, bu sorunu defalarca iletmelerine rağmen belediye ve GASKİ’nin çalışma yapmadığını, siteye giden yağmur suyunu engelleyecek altyapı ve yağmur suyu ızgarası yapılmadığını belirttiler.

BAŞKAN ŞAHİN VE GASKİ YETKİLİLERİNE TEPKİ VAR

Gazetemize açıklama yapan ve görevlinin hayatını kaybetmesinin sorumlusunun belediye ve GASKİ yetkilileri olduğunu söyleyen vatandaşlar, Fatma Şahin’in GASKi müdürünü görevden almasını istediler.
İşte vatandaşın açıklamaları:



hj_k0kuN.JPG 1 / 6

hj_C7mQS.JPG 2 / 6

yu_S80B7.JPG 3 / 6

uk_0H1b8.jpg 4 / 6

gh_p37xy.jpg 5 / 6

fg_iQQxL.jpg 6 / 6

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi