df_B67sL.jpg

Bayram sonrası koşa koşa Şehitkâmil Belediye Başkanlığı’na yeni seçilen CHP’li Umut Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretine giden Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özsağır’ın neden alalecele Yılmaz’ın yanına gittiği, başkan Yılmaz’dan herhangi bir talebinin olup olmadığı merak konusu. Ziyarette, üniversitenin işlerini yapan bir müteahhidin de hazır bulunması dikkat çekti.



21 Nisan 2024 Pazar
Gaziantep

31 Mart yerel seçimlerinin ardından tüm dengelerin değiştiği Gaziantep ve Türkiye’de, çarpıcı kareler ortaya çıkmaya başladı. Düne kadar Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en büyük savunucularından birisi olan, hatta geçmiş dönemde Ak Parti’den milletvekili aday adayı olan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özsağır, Şehitkâmil Belediye Başkanlığı’na yeni seçilen CHP’li Umut Yılmaz’ı ziyarete giden ilk isimlerden oldu.

KAÇAK YAPILAR, KESİLEN CEZALAR VAR

Arif Özsağır, rektörlüğe atanmasının ardından adeta üniversite arazilerini yağmalama sürecini başlatmış, üniversitenin arazilerini ranta açmaya çalışmıştı. Bunlardan birisi ise hastanenin yan tarafına yapılan ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenen inşaat idi. Geçtiğimiz yıl Şehitkamil Belediyesi, o inşaatı kaçak ve ruhsatsız olduğu için mühürlemiş ve üniversiteye ceza kesmişti. İşte, bu nedenle, Umut Yılmaz’ı ziyaret eden ilk isimlerden birisinin Rektör Özsağır’ın olması dikkat çekici idi.

FATMA ŞAHİN VE TAHMAZOĞLU’NA GİTMEDİ

Bayram sonrası alalecele Şehitkamil Belediyesi’ne giden ve Umut Yılmaz’ı ziyaret eden rektör Özsağır’ın Ak Parti’den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Fatma Şahin'i ve Şahinbey Belediye Başkanlığı’na seçilen Mehmet Tahmazoğlu’ndan önce CHP’li Yılmaz’ı ziyaret etmesi kamuoyunda merak konusu oldu.

ÜNİVERSİTENİN İŞLERİNİ YAPAN MÜTEAHHİDİN NE İŞİ VAR?

Normal şartlarda yeni seçilen bir belediye başkanına ziyarete giden bir rektör, yanına üniversite yönetimi ve yardımcılarından birilerini alması gerekir. Ancak, bu ziyarette, Arif Özsağır’ın yanında üniversitenin işlerini yapan müteahhit Mehmet Özkara vardı. Bir rektör, yüzlerce akademisyenin, onlarca dekanın ve çok sayıda yardımcısı olan bir yerde neden bir müteahhit ile yeni seçilen bir belediye başkanının yanına gider, işte orası da kocaman bir soru işareti.

PROTOKOL KURALLARI DA HİÇE SAYILDI

Öte yandan, rektör Özsağır’ın bu ziyaret ile protokol kuralları ve gelenekleri de hiçe saydığı belirtiliyor. İl protokol kurallarına ve geleneklere göre, bir kentin üniversite rektörü sadece vali, büyükşehir belediye başkanı ve garnizon komutanının atanması ve seçilmesi durumunda ilk onları ziyarete gider. Onun dışında ise seçimle işbaşına gelen kişiler, ilk rektöre ziyarete gider, rektör ise daha sonra iade-i ziyaret gerçekleştirir. Ancak, bu ziyarette, ilk olarak yeni belediye başkan seçilen Yılmaz’ın rektörü ziyarete gitmesi, daha sonra ise rektörün Yılmaz’ı ziyaret etmesi gerekiyordu. Ancak, Özsağır ne gelenekleri, ne de kuralları tanıdı ve alalecele Umut Yılmaz’ı ziyarete gitti. Ziyarete bu yönüyle de baktığımızda, işin içinde farklı işlerin olabileceği hissi uyanıyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi