df_ey43g.jpg

DETAY Gazetesi olarak, Türkiye’nin ikinci en büyük ilçesi olan Şahinbey’deki kamulaştırılmaları, kaldırılmayan enkazları, yıkılmayan yapıları, çadır kuranları, ilçenin en büyük sorunlarından birisi olan çöp meselesini bu haberde topladık.



25 Nisan 2024 Perşembe
Gaziantep

Hemen hemen herkes, basın, siyasetçiler ve diğer kesimler, Şahinbey’de belediyenin dağıttığı topları, tohumları, bisikletleri, ayakkabıları ve paraları konuşuyor. Ancak, kimse ilçenin gerçeklerini konuşmuyor, ya da konuşmak işlerine gelmiyor. Biz de gazete olarak, bu haberimizde ilçede konuşulmayan gerçekleri haberleştirmek istedik.

KAMULAŞTIRILAN YAPILAR YA YIKILMIYOR, YIKILSA BİLE ENKAZI KALDIRILMIYOR

Halihazırda ilçede Fırat ve Karayılan mahallelerinin bir bölümünde kentsel dönüşüm çalışması yapılıyor. Bu kapsamda yıkılan, yıkılmayı bekleyen ve yıkımı yapılmış ama enkazları aylardır kaldırılmayan yerler var.

HALK VE İNSAN SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA

Adeta savaş bölgelerini andıran bu bölgelerde, kaldırılmayan enkazlardan çıkan tozlar, bölge halkının ve kentimizde yaşayan herkesin bir şekilde sağlığını tehdit ediyor. Kentsel dönüşüm ve kamulaştırmaya karşı değiliz. Ancak farelerin, sineklerin, kedilerin ve diğer canlıların cirit attığı enkazların bir an önce kaldırılmasını, bundan sonra yıkımı yapılacak yerlerin enkazının bekletilmeden kaldırılmasını istiyoruz.

ÇADIRDAN KULÜBE YAPAN İNSANLAR VAR!

İlçede ve kentte evsiz barksız ve sokakta yaşayan insanlar var. Bunlardan birisi ise Yavuzlar Mahallesi’nde yer alıyor. Yavuzlar okulunun yanındaki caminin arka bölümüne kulübe kuran bir vatandaş sokakta yaşıyor. Çevreden edindiğimiz bilgiye göre, orada yaşayan kişinin 6 Şubat depremlerinden bugüne orada yaşamını idame ettirdiği söyleniyor.

ÇÖPLER VE SOKAKLAR İLÇEDEKİ EN BÜYÜK SORUN

İlçenin en büyük sorunlarından birisi ise çöpler ve sokakların pis olması. Geçtiğimiz yıllarda muhtarlar ile yapılan toplantılarda bile çöpler ve sokakların kirliliği şikâyet konusu olmuş. Ancak belediye ve başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçenin temizliğini çokta önemsemiyor.

HAVASI, ÇEVRESİ, SOKAKLARI, CADDELERİ TEMİZ BİR KENTTE YAŞAMAK İSTİYORUZ

Gaziantep’te yaşayan yurttaşlar olarak havası, sokakları, caddeleri temiz, tozun ve enkazların insan sağlığını tehdit etmediği, 21. Yüzyıl dünyasında insanların sokaklarda ve çadırlarda yaşam mücadelesi vermediği bir kentte ve ilçede yaşamak istiyoruz. Ağır vergi yükü altında ezilen ve buna rağmen yüzlerce kalemde vergi ödeyen halk olarak, insanca ve mutlu bir ortamda yaşamak, tüm yurttaşlarımızın hakkı olduğunu düşünüyor, kenti yönetenlerden bu hususta ciddi çalışmalar yapmalarını bekliyoruz.

Not: Söz konusu kulübede yaşayan yurttaşımızı ifşa ettiğimiz takdirde zor durumda kalacağını düşünerek sadece kulübeyi dıştan görüntüledik. Amacımız, o insanları zor durumda bırakmak değil, onların daha iyi şartlarda yaşamasına vesile olmaktır. O nedenle, o insanları kırmadan, incitmeden, zarar vermeden onlara daha iyi imkanlar sunulmasını ümit ediyoruz.



df_Qiud3.JPG 1 / 10

df_83dzA.jpg 2 / 10

df_T0m3U.jpg 3 / 10

df_E4wf6.jpg 4 / 10

df_7as1Y.JPG 5 / 10

df_X58hc.JPG 6 / 10

hy_ORSeQ.JPG 7 / 10

lok_27909.JPG 8 / 10

sdf_38aKb.jpg 9 / 10

sd_pK0Hh.jpg 10 / 10

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi