ed_6734S.jpg

31 Mart seçimlerinde CHP’nin Türkiye’de başarısız olduğu büyükşehirlerden birisi Gaziantep olurken, Gaziantep’te yayın yapan Sabah Gazetesi, başarısızlığının nedeninin Reis Reisoğlu ve yönetimi olduğuna dikkat çekti.



30 Nisan 2024 Salı
Gaziantep

CHP Gaziantep’te sular durulmuyor. 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde büyük bir başarı elde eden CHP, aynı başarısını Gaziantep’te sürdüremedi. Her ne kadar Şehitkamil Belediyesi kazanılmış olsa da, bunda Umut Yılmaz’ın bireysel çabası ve Ak Parti’nin adayı Rıdvan Fadıloğlu’na tepkilerin payı olduğu, kısacası CHP’nin parti olarak Gaziantep’te başarılı olmadığı düşünülüyor.

ORTAK TEPKİ REİSOĞLU’NA

Kamuoyunun ve partililerin başarısızlığın en büyük nedenlerinden birisinin seçime gidilirken istifa eden ve partililerin, adayların ve CHP’ye oy vermeyi düşünen seçmenlerin tercihinde değişiklik yaşanmasına sebebiyet veren il başkanı Reis Reisoğlu olduğu düşünülüyor.

SABAH GAZETESİ DE, REİS REİSOĞLU’NU İŞARET ETTİ

Kamuoyu ve partililerde olduğu gibi, medyanın büyük bölümünün hedefinde de Reis Reisoğlu var. CHP ile ilgili bir haber yapan Gaziantep yerel Sabah Gazetesi, başarısızlığın sebebini Reis Reisoğlu ve yönetimine bağladı. Gazete haberinde, şu ifadelere yer verdi:

Partililer, AK Parti’nin en zayıf olduğu dönemde CHP’nin Antep’te Şehitkamil, Nizip ve Karkamış dışında diğer ilçeleri kaybetmesinin sorumlusunun seçim döneminde istifa eden CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu olduğunu belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart yerel seçimlerinde Antep’te sadece Şehitkamil, Nizip ve Karkamış’ı alıp diğer ilçeleri kaybetmişti. Antep’te elde edilen başarı sonrasında partililer, büyükşehir belediye ve diğer ilçelerinde kazanılabileceğini ancak CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu’nun seçim sürecinde istifa etmesinin başarısızlığı da beraberinde getirdiğini söyledi.

REİS REİSOĞLU VE YÖNETİMİ BİR AN ÖNCE İSTİFA ETMELİ

Halen parti içerisinde çekişmelerin yaşandığını kaydeden Partililer, Reisoğlu’nun parti içerisinde birlik ve beraberliği sağlayamadığını dolayısıyla bir an önce istifa etmesi çağrısında bulundu.

İSTİFALARI BİR İHANET OLARAK DEĞERLENDİRMEK GEREKİYOR

CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu’nun ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yerel seçim sürecini yanlış yönettiğini sözlerine ekleyen Partililer, “İstifaları bir ihanet olarak değerlendirmek gerekiyor. Çünkü seçim sürecindeki istifalar parti içindeki enerjiyi bitirdi ve başarısızlığa zemin hazırladı” dedi.

REİSOĞLU PARTİYE HAKİM DEĞİL

Reisoğlu’nun partiye hakim olmadığını dile getiren Partililer, “Geçen hafta düzenlenen basın toplantısında CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu’nun Belediye Başkanlarımızın projelerini açıklaması yanlış. Ayrıca partinin birleştirici ve kapsayıcı anlayışı ortadan kalkmış, tamamen dağınık bir yapı görüntüsü var. Örgüt mahalle temsilcileriyle, delegeleriyle, eski il ve ilçe başkanlarıyla beraber yönetilir. O nedenle örgütün aklı ve vicdanı kaybolmuş durumda. Dolayısıyla Reis Resioğlu ve yönetiminin istifa etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE MECLİS ÜYELİKLERİ, BELEDİYE BAŞKANLARINDAN ÖNCELİKLE HALE GELDİ

Belediye meclis üyeliği seçimleri nedeniyle partinin enerji ve zaman kaybettiğini söyleyen partililer, “Parti içinde büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinden çok belediye meclis üyeliğine ağırlık verildi. Bu da partiye zarar verdi. CHP il örgütünün; örgütleriyle, mahalle temsilcileriyle beraber yol yol yürümesi gerekiyordu, ancak bunu başaramadılar” dedi.

PARTİ İÇİNDE SIKINTILAR YAŞANIYOR

Parti içerisinde sıkıntılar yaşandığını kaydeden partililer, “Partililer, 8-10 belediye meclis üyelerinden biri olmak için mücadele etti. Halbuki biz Büyükşehir ve ilçe belediyelerini kazanmaya yönelik bir çalışma içerisine girseydik, o heyecan ve enerji daha farklı sonuçlar ortaya çıkarabilirdi. Bundan dolayı bu başarısızlık ortaya çıktı. Bundan sonra yapılan yanlışların değerlendirilmesi ve raporlaştırılması gerekiyor. Dolayısıyla en başından beri yanlış yürütülen süreç halen yanlış yürütülüyor” şeklinde konuştu.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi