nm_w0BRT.jpg

Şehitkâmil Belediyesi’nin dün yapılan meclis toplantısına, başkan Umut Yılmaz’ın belediye işletmesi olan Göl Kafe(Restoran)den, seçim öncesi Ak Partililere yüzbinlerce TL’lik yemek gittiği açıklamaları damga vurdu.



3 Mayıs 2024 Cuma
Gaziantep

Şehitkâmil Belediyesi’nin dün Mayıs ayı 1. Meclis oturumu yapıldı. Meclis gündemine 8 madde gelirken, meclis öncesi başkan Umut Yılmaz’ın yaptığı açıklamalar, şok etkisi yarattı. Seçim sonrası, Dülükbaba içerisinde bulunan Göl Kafe’ye içki ruhsatı verildiği, kafede içki satıldığı iddialarına tepki gösteren başkan Yılmaz, gündeme damga vuran açıklamalarda bulundu.

BÜLÜKBABA İÇERİSİNDE BULUNAN İDARİ BİNA DA İÇKİ İÇMİŞLER

Dülükbaba içerisinde bulunan idari binayı geçtiğimiz dönemde bazı siyasetçilerin bağ evi olarak kullandığını ve o binadan içki şişeleri çıktığını söyleyen Yılmaz, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

‘‘Gölet restoranda bugüne kadar bir gram bile alkol satışı yaptırmadık, bundan sonra da alkol satışı yapmak gibi bir niyetimiz yok. Fakat, orada bazı sıkıntılar var. Dülükbaba içerisinde bir idari bina var. O binaya bir gün arkadaşlarımız gidiyor ve içki şişeleri buluyor. Duyumlarımıza göre, bu bina, bazı siyasetçiler tarafından bağ evi gibi kullanılmış. Evet, orada bizim dönemden önce içki içilmiş. Onun önünü kestik. Bunu bilgilerinize sunarım’’ dedi.

AK PARTİLİLERİN TALİMATIYLA, GEÇEN AYIN KAYITLARI SİLİNDİ

Bazı bulgulara ulaştıklarını, geçen ayın kayıtlarının Ak Partililerin talimatıyla silindiğini iddia eden Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

‘‘Ak Parti kanadının talimatlarıyla, geçen ayın kayıtları silindi. Bugün, bu olayı ben fark ettim. Bu kayıtlar yanıma gelecek dedim ve 10 dakika süre verdim. Bu kayıtlar, yanıma geldi. Özel kalemden, belediye başkanı bütçesinden her gün 100 bin TL, Göl kafeden çıkış var. 2 ve 3 ayda AKP teşkilatlarına yemekler gitmiş. Bu yemekler, belediye başkanının bütçesinden gidiyor. Fatura ve fişleri gösteriyorum. Seçim döneminde, Ak Partili meclis üyelerine, restoran üzerinden yemek gitmiş, tutar 21 bin 415 TL. AKP’li seçim avukatlarına, 40 bin 600 TL’lik yemek ödenmiş. O yemeğe sadece 20 kişi katılmış. Ama fatura 40 bin 600 TL. 9 Şubat tarihinde, kafenin cirosu 200 TL. Aynı gün, AKP Gençlik kollarına, 58 bin 380 TL’lik yemek gitmiş. Kadın kollarına, 61 bin 35 TL’lik yemek gitmiş. Feray hanım, o zaman kadın kolları başkanı sizdiniz galiba. Istakoz filan yediniz galiba. Helal hoş olsun. Çünkü, bu dönemde pahalı. Ejder meyvesi, ıstakoz bunlar pahalı yiyecekler. Afiyet olsun. Güzel yapmışlarsa sıkıntı yok. Bu bilgiler, önünüzdeki dosyada var.’’

RESTORAN, HER AY 2.5 MİLYON TL ZARARDA

Göl Kafe’nin her ay 2.5 milyon TL zararda olduğunun altını çizen Yılmaz, şöyle devam etti: ‘‘Bizden önce bir ayda 2 ton et alınmış, 1 milyon TL ödenmiş. O etin bir başkan yardımcısının yakınından alındığını düşünüyoruz. Konuyu araştırıyoruz. 14 gün önce bir arkadaşımızı görevlendirdik ve restoranın başına geçirdik. Biz, 14 günde 240 bin TL’lik et ve tavuk almışız. Ve, şu anda 994 bin TL ciro yapmışız. Biz restoranı aldığımızda, içinde hiçbir şey yoktu.’’

YANLIŞ YAPAN HESABINI VERSİN

Başkan Umut Yılmaz’ın açıklamalarına, Ak Parti adına Mehmet Haz cevap verdi. Haz, ’’Başkanım, bize güzel bilgiler verdiniz. Ben burada baktım, Ak Partililer diye bir ifade geçmiyor. Biz, Ak Parti olarak hiçbir yanlışın, hiçbir hırsızlığın içinde olmadık, olmamaya da devam edeceğiz. Bir komisyon kuralım, kim yanlış yapmış ise hesap versin. Asla hırsızlığa müsaade etmeyelim.’’ dedi.

Haz’ın ‘Ak Partililer diye bir ibare geçmiyor’ sözlerine başkan Yılmaz, ‘Şubat ayında belediye sizdeydi. CHP’lilere yemek gitmiş olacak değil’’ dedi.



fg_173d4.JPG 1 / 2

fg_m9j24.JPG 2 / 2

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi