df_xdC3f.jpg

Gaziantep Üniversitesi’ne yapılacak olan yeni kütüphanenin inşaatının zemininden çıkan enkazların üniversitenin içerisine döküldüğü ve mevcut ağaçlara zarar verildiği bilgileri geliyor. Gelen bilgilerden yola çıkarak, belediyeler ve kurumlara soruyoruz: Üniversite kampüsü içerisine enkaz dökmek yasak değil mi? İnşaatlardan çıkan enkazlar, belediyelerin belirlediği alanlara dökülmesi gerekmiyor mu? Burada kanun ve kurallara uyulmuyorsa, enkazı döken, ağaçlara zarar verenler hakkında işlem yapılacak mı?



13 Mayıs 2024 Pazartesi
Gaziantep

Arif Özsağır’ın yönettiği Gaziantep Üniversitesi’nde akıllara durgunluk veren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Hemen hemen her gün bir skandalın ve olumsuzluğun yaşandığı üniversiteden gazetemize gelen bilgiler yine skandal türden.

ENKAZIN KAMPÜS İÇİNE DÖKÜLDÜĞÜ BİLGİSİ

Üniversiteye yeni yapılacak olan kütüphanenin hafriyat çalışmasına geçtiğimiz günlerde başlanmıştı. Gelen bilgilere göre, inşaattan çıkan hafriyatlar, kampüs içerisinde bulunan ağaçlık bölgeye götürülüp dökülüyor. Böylelikle hem çevreye, hem de yetişkin ağaçlara zarar veriliyor.

İNŞAAT HAFRİYATLARI, BELEDİYELERİN BELİRLEDİĞİ ALANLARA DÖKÜLMESİ GEREKMİYOR MU?

Bilindiği kadarıyla, kent genelinde yapılan inşaatlardan çıkan hafriyatların başıboş yerlere dökülmemesi ve belediyelerin belirlediği alanlara götürülüp dökülmesi gerekiyor. Ancak, gelen bilgilere göre, üniversitede yapımına başlanan kütüphane inşaatında bu kurala uyulmuyor.

BELEDİYELER VE KURUMLARI GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Gazetemize gelen bilgileri haberleştiriyor ve yetkililerin bilgisine sunuyoruz. Buradan belediyeler ve ilgili kurumları göreve davet ediyor, şayet bu enkazlar belirlenen yerlerin dışına dökülüyor ve çevreye zarar veriyorsa, enkazı dökenlerin ve üniversite yöneticileri hakkında gereken işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz.



df_uiy8N.jpg 1 / 4

df_y72zY.jpg 2 / 4

df_beNH2.jpg 3 / 4

df_php9i.jpg 4 / 4

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi