vb_83dzA.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerin son olarak Memik Yılmaz’ın sahibi olduğu Yılda Turizm’den 63 araç kiralaması gündemdeki yerini alırken, akıllara 31 Mart seçimlerinde Ak Parti’den meclis üyesi seçilen Yılmaz’ın şirketinin belediyelerden ihale alıp almayacağına çevrildi. Kimi yorumlara göre, meclis üyesi seçilen bir kişiye ait şirketin belediyelerden ihale alması hem kanunen, hem de siyasi etik açısından mümkün değil.



15 Mayıs 2024 Çarşamba
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerin son olarak Gaziantep FK Başkanı ve Ak Parti’den meclis üyesi seçilen Memik Yılmaz’ın sahibi olduğu Yılda Turizm’den 63 lüks araç kiralaması, gözleri bu ihaleye çevirmişti. İhale haberinin ulusal ve yerel medyada yer bulmasının ardından gözler Memik Yılmaz’a çevrildi.

AK PARTİ’DEN MECLİS ÜYESİ SEÇİLDİ

Memik Yılmaz’ın sahibi olduğu Yılda Turizm, uzun yıllar Gaziantep ve Türkiye’deki çoğu belediyeden araç kiralama ihalesi alıyordu. Ancak, 31 Mart seçimlerinde Memik Yılmaz’ın Ak Parti listesinden Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi seçilmesinin ardından işler değişti.

KANUNEN VE SİYASİ ETİK OLARAK DOĞRU DEĞİL

Yılmaz’ın meclis üyesi seçilmesinin ardından kamuoyunda Yılmaz’ın sahibi olduğu Yılda Turizm’in ihalelere girmesi ve ihale alması hem kanunen, hem de siyasi etik olarak doğru olmadığı yorumları yapılıyor.

İYİ PARTİ VEKİLİ GÜRBAN, YILDA TURİZM’İN ALDIĞI İHALELERİ YAYINLADI

Gazetelerde çıkan haberlerin ardından, İyi Parti Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban, Yılda Turizm’in aldığı ihalelerle ilgili çok sayıda paylaşım yaptı. Belediye şirketlerinin yaptığı bazı ihalelerin hep Yılda Turizm’e gittiğine dikkat çeken Gürban, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda şunları belirtti.

1-) Bilirkişi raporlarına fısıldayan, malını satmak için her yolu mübah gören, çiçeği burnunda, çakmak gözlü adamın dosyasına geçmeden once, geçtiğimiz yaklaşık 14 aylık sürede Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve bağlı idareleri ile iştirak şirketlerinin araç kiralama ihalelerine bakalım.

2-) İhale kanuna tepki olarak doğan Gazi Ulaş’ın burada da yine kendini belli ettiğini görüyoruz. İhale kanuna gore, bir işi parçalara ayırarak kapalı ihale parasal limitlerine indirgemek yasak. Gazi Ulaş ne yapmış? 14 ayda 3 tane kapalı davet usulü araç kiralama ihalesi yapmış. Hepsinin kazananı da Yılda.

3-) Gazi Ulaş böyle yapınca Gazi Ağaç A.Ş’de durur mu? yapıştırmış iptali. Deprem oldu. Ben, ihale sürecini bekleyemem demiş ve 2023 yılındaki ihalesini iptal etmiş. 28 tane aracı aldı mı, almadı mı, aldıysa nasıl aldı bilgi yok. Çünkü, sonrasında ihale de açmamış. Yoksa düşündüğüm şeyi mi yaptınız? Deprem sonrası DEPREM HARCAMALARI İÇİN doğrudan temin limiti artırılmıştı. Kendi bindiğiniz aracı deprem harcamasından saydınız da doğrudan temin ile mi aldınız yoksa?

4-) Gazi Konut ile Gazi Danışmanlık burada yapışık siyam ikizleri gibiler. Gazi Konut’un ihalesine kimse teklif vermeyince, Gazi Danışmanlık kendi ihale tarihini beklememiş, açık ihalesini iptal etmiş. Sonra el ele vermişler, birlikte aynı gün kapalı davet usulü (hem de daha önce açıkladığım 21-B türünde) ihale yapmışlar. Her iki şirketin ihalesini de YILDA kazanmış. 2024 yılında ise yine bizim bu yapışık ikizler, yine ilk açtıkları ihaleleri iptal edip, sonra yeni ihaleyi birbirleri ile aynı güne getirmişler. Tesadüf işte.

5-) Gazikültür, 2024 yılındaki 10 araçlık ihalesinden önce, en son 2021 yılında 10 aylığına 10 araçlık kiralama ihalesi yapmış. Gazikültür aradan geçen zamanda, araç kiralamamış mı acaba? Yoksa 2022 yılında bilmediğimiz bir yöntemle mi araç kiralamış? Yoksa Gazikültür’de mi 2023 yılında araçlarını deprem harcaması sayıp, doğrudan temin etme yolunu seçmiş?

6-) Bu araç kiralama ihalelerinde binek tipi araçlar kiralanıyor. İş makineleri başka ihalelerle kiralanıyor. Onların bilgisi burada yok. Burada belirtilen tutarlar, KDV hariç. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve bağlı idareleri ile iştirak şirketlerinin 2023 yılı binek araç kiralama maliyeti yaklaşık 170 milyon Türk Lirası (KDV’li) 2024 yılı için bu rakam çok çok daha yüksek olacağı, 2024 yılında sonuçlanan ihalelerden belli oluyor. Tahminin 400 milyon civarını bulur.

7-) İstisnasız bütün şirketlerin ihalelerinde kazanan olarak YILDA var. YILDA şirketini inceleyelim. YILDA şirketinin ortaklarına baktığımızda Memik Yılmaz’ı görüyoruz.

8-) Memik Yılmaz kimdir? Şimdi ona bakalım. Şehrimizin süper ligteki düşme hattındaki güzide temsilcisi Gaziantep FK’nın başkanı. Bu kadar mı? Elbette hayır. AKP Eski Oğuzeli Belediye Başkan Aday Adayı. Bir de AKP’nin Şehitkamil İlçe Meclis Üyesi olarak 6. sıradan listede yer verdiği bir Memik Yılmaz var.

* Gaziantep FK'nın Kalyon Stadında oynanan maçlarını izleyin. Beinsportta özetlerine bile baksanız görürsünüz. Şimdiye kadar adı geçen iştirak şirketlerinin reklamı var. Son Sayıştay raporunda ise şirketlerin sürekli zarar etmesi bulgusu var.  Zarar eden belediye şirketi neden, niçin, kaç para karşılığında sponsor oluyor? Klübün başkanı kim?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi neden hep Yılda’ya araç kiralıyor? Yılda sahibi eski Akp Belediye Başkan Adayı ve Akp Meclis üyesi Adayı. Yani doğal olarak insanlarda, şu düşünce hasıl oluyor. Ahbap çavuş ilişkisi. Diğer konuda tabi ki bana sorulursa ben tüm finans ve yatırım bilgimi ve yeteneklerimi hiçbir çıkar beklemeden Gaziantep halkı ve Gaziantep FK için kullanırım.

Dünyada Türkiye,

Türkiye’de Gaziantep.

 

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi