vb_wB3VN.jpg

Gazetemiz geçtiğimiz günlerde baklavada kullanılan boz fıstığa suni zam yapıldığını, bu nedenle baklava ve diğer tüketim ürünlerine zammın yolda olduğunu ve bu durumun esnafı zora sokarken, GTO Başkanı Yıldırım ve sektör temsilcisi başkan yardımcısı Uğur Acıoğlu sessiz demiştik. Haberimizden günler sonra konu hakkında açıklama yapan Tuncay Yıldırım, fıstığa suni zam yapıldığını belirterek, gerekirse oda olarak ithalat izni talep edeceklerini kaydetti.



17 Mayıs 2024 Cuma
Gaziantep

GTO başkanı Tuncay Yıldırım, geçte olsa fıstığa yapılan zam konusunda ses verdi. Gazetemiz geçtiğimiz günlerde, ’Baklava ve tatlıya zam yolda’ başlığı ile bir haber yayınlamıştı. Gazetemiz o haberinde, baklavada kullanılan boz fıstığa suni olarak zam yapıldığını, bu zammın ürünün stoklanması ve piyasaya sürülmemesinden kaynaklandığını, bu zam karşısında zor durumda kalan baklavacı ve tatlıcı esnafının ürünlerine zam yapmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekmişti.

GTO BAŞKANI YILDIRIM SES VERDİ

Haberimizin devamında, piyasada böyle bir gelişme yaşanırken Gaziantep Ticaret Odası(GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım ve esnaf temsilcisi olan yardımcısı Uğur Acıoğlu’nun sessiz kaldığını belirtmiş, ilgili kurum ve kuruluşları stokçulara karşı göreve davet etmiştik. O haberimizden günler sonra bir açıklama yapan Tuncay Yıldırım, fıstıktaki artışın suni olduğuna dikkat çekti.

ŞUNLARI SÖYLEDİ

Sosyal medya üzerinden açıklamalar yapan Yıldırım, şu ifadelere yer verdi:

* Yeşil altınımız Antep Fıstığındaki suni fiyat artışlarının durması için acil aksiyon alınmalı.

* Son dönemlerde Gaziantep gastronomi kültürünün baş tacı, bölge tarımının göz bebeği, şehrimizin ilk coğrafi işaretli ürünü "Antep Fıstığı" fiyatlarındaki astronomik rakamlar başta baklava olmak üzere birçok ürünün üretim ve satışını zora sokmakta.

* Üyelerimizden aldığımız geri bildirimler ve araştırmalarımız gösteriyor ki, bu fiyat artışı tamamen suni olup, dürüst tacirlik anlayışına sığmayan stokçuların, spekülatif davranışlar sergileyenlerin eseridir.

* Sektörün kalbi Gaziantep Fıstıkçılar Sitesi’nde faaliyet gösteren işletmelerimizin dışında gayri ahlaki şekilde yaratılan, Gazi şehrimizin imajı ve ekonomisi üzerinde olumsuz etki bırakan bu fiyat artışının önüne geçilmesi için yetkililerin sıkı takip ve incelemeler yapmasını bekliyoruz.

* Antep fıstığı fiyatlarının gerçekçi düzeye gelmemesi durumunda GTO olarak gerekirse ithalat izni talep edeceğimizi de açıkça ifade ediyoruz’’






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi