fg_tfU3m.jpg

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Üniversitesi Arif Özsağır, alelacele bir açıklama yaptı ve bir üniversite kampüsü büyüklüğünde yeni bir kütüphane yapmak için ilk kazma vuruldu dedi. Ancak, bu açıklamanın ardından yeni tasarruf tedbirleri açıklandı ve yeni bina inşaatlarının durdurulacağı söylendi. Önce rektör Özsağır’ın müjdesi, sonrasında ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaları gözleri bu projeye çevirirken, inşaata başlanıp başlamayacağı merak konusu.



17 Mayıs 2024 Cuma
Gaziantep

Arif Özsağır’ın yönettiği Gaziantep Üniversitesi’nde normal olmayan gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde üniversitenin ve rektörün sosyal medya hesaplarından alelacele bir paylaşım yapıldı. O paylaşımda, üniversiteye bir kampüs büyüklüğünde kütüphane yapılacağını, bu projenin inşaatı için ilk kazma vurulduğu belirtildi. Paylaşımda, rektör Özsağır’ın kepçe ve kamyonların önünde çektirdiği fotoğraflar paylaşıldı.

YILLARDIR BEKLETİLEN PROJE, NEDENSE TASARRUF TEDBİRLERİNİN
AÇIKLANMASINDAN HEMEN ÖNCE AKILLARA GELDİ

Son günlerde Maliye Bakanlığı’nın yeni tasarruf tedbirleri açıklayacağı, kamuda ciddi tasarruflar yapılacağı konuşulmaya başladı. Daha sonra ise bakan Mehmet Şimşek çıktı ve yeni tedbirleri açıkladı. Bakan Şimşek’in açıklama yapmasına günler kala, yıllardır askıda bekletilen kütüphane projesi için Gaziantep Üniversitesi rektörlüğü harekete geçti ve ‘Projeye başlıyoruz’ dedi.

‘TÜM İNŞAATLAR VE ÇALIŞMALAR DURACAK’ DENİLDİ

Üniversitenin alalecele yaptığı paylaşımın ardından bir basın toplantısı düzenleyen Maliye Bakanı Şimşek, kamuda üç yıl boyunca yeni bina inşaatlarına başlanmayacağını, yapımı devam eden inşaatların tamamlanma oranı yüzde 75’in altındaysa yapımı durdurulacak dedi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Üniversite rektörlüğünün ani hamlesi ve sonrasında açıklanan tedbirlerin ardından gözler kütüphane projesine çevrildi. Normal şartlarda henüz zemini dahi kazınmayan inşaatın durdurulması ve yapımının sonraki sürece bırakılması gerekiyor.

SÖZLEŞME İMZALANACAK MI?

Gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt, geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili paylaşımlar yapmış, rektör Özsağır’a bu projenin ihalesinin yapılıp yapılmadığını, resmi işlemlerin bitirilip bitirilmediğini sormuştu. Ancak, Bozkurt’un sosyal medya üzerinden sorduğu sorulara, rektör Özsağır’dan cevap gelmemişti. Gazetemize gelen bilgilere göre, projenin henüz sözleşmesinin imzalanmadığı belirtiliyor.

KRİZ ÇIKABİLİR

Şimdi gelin bir mantık yürütelim. Diyelim ki, ihaleyi alan firma işi yapmaya başladı ve yarın bir gün Maliye Bakanlığı’ndan ödeme istedi. Maliye Bakanlığı ise ödeme yapmadı ve inşaatların durulduğunu söyledi. O takdirde ne olacak? İşi yapan firma yargıya gidecek ve işi başlatan üniversiteyi dava edecek. Öyle bir durumda hem üniversite, hem de işi yapan firma zarar görecek.

HEM ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNİ, HEM FİRMAYI UYARIYORUZ

Henüz inşaatın resmi olarak başlamadığı bir ortamda hem üniversite yönetimini, hem de işi yapacak olan firmayı şimdiden uyarıyor, gelecekte ciddi mağduriyetler oluşturabilecek bu işe kalkışmayın ve kimse mağdur olmasın diyoruz. Şayet, bu uyarımız dinlenmez ve gelecekte sıkıntılar doğarsa, bunun sorumlusu üniversiteyi saldım çayıra, mevlam kayıra anlayışı ile yöneten bugünkü rektör Arif Özsağır olur diyoruz.

NE KADARA VE KİME İHALE EDİLDİ?

Bu iş ile ilgili kafalarda ciddi soru işaretleri var. Bu projenin yapımı ile ilgili ihalenin yapılıp yapılmadığı, yapıldı ise ne kadar bir bedelle ihale yapıldığı, bu ihaleyi hangi firmanın aldığı, ihaleyi alan firmaya fiyat farkı verilip verilmediği, verildi ise bu oranın yüksek olup olmadığı merak konusu. Kamuoyunda bu sorular merak konusu olurken, üniversite ve rektöründen konu hakkında ne bir açıklama, ne bir bilgi, ne de bir bilgilendirme var.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Gazete olarak, üniversiteye kütüphane yapılmasına, öğrencilerin rahat ve modern yapılarda ders çalışmasına, ödev yapmasına ve araştırma yapmasına karşı değiliz. Ancak, önceki rektör Ali Gür döneminde projesi hazırlandığı, ödeneği çıkartıldığı söylenen bu işin neden tasarruf tedbirlerinin açıklandığı günlere bırakıldığını merak ediyoruz. Şayet, önümüzdeki günlerde inşaat çalışmaları devam ettiği takdirde bu konuyu yeniden gündeme getireceğimizin bilinmesini isteriz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi