sd_4xtp5.jpg

Gaziantep’te esnafın ciddi sıkıntıları varken, sıkıntıların çözümünde en büyük duyarlılığı göstermesi gereken Esnaf Odalar Birliği Başkanı İsmet Özcan’ın tutum ve davranışları tepkilere neden oluyor.



24 Mayıs 2024 Cuma
Gaziantep

Son günlerde yaşanan bazı gelişmeler esnafın büyük tepkisini çekerken, Esnaf Odalar Birliği Başkanı İsmet Özcan’ın tutum ve davranışları hayal kırıklığı yaratıyor.

KREDİ BORÇLARINA GELEN BORÇLAR:

Son gelen bilgilere göre, esnafın Halk Bankası‘ndan kullandığı kredi borçlarının üzerine güncel olarak yüksek faiz oranlarının geldiği belirtiliyor. Bu duruma çoğu esnaf, sosyal medya üzerinden tepki gösterirken, birlik başkanı Özcan, göstermelik paylaşım ve açıklamalarla esnafın tepki ve feryadını görmezden geliyor.

FISTIK FİYATLARI:

Gaziantep için baklava, tatlı, katmer ve şekerleme tarzı üretimler önemli. Son günlerde üretimde kullanılan fıstığa suni olarak zamlar yapıldı. Bu durum odaların, siyasetin, medyanın ve kent kamuoyunun gündemindeyken, GTO ve borsada konu ile ilgili toplantı üzerine toplantılar yapılırken, birlik ve başkanı İsmet Özcan, hiçbir şey yokmuş gibi hareket ediyor.

ÇİMENTO VE BETON ZAMLARI:

Son günlerde kentin en önemli gündemlerinden birisi ise beton ve çimento zamları. Üst üste yapılan zamlar sonrası müteahhitler, siyasetçiler, odalar hatta Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu bile bu duruma tepki gösterdi ve gerekirse ‘beton santrali kurarız’ dedi. Ancak, sözde üyelerine konut yapan ve çoğu zaman inşaatımız yükseliyor diye paylaşımlar yapan İsmet Özcan, bu zamların en çok kendilerini etkileyecek olmasına rağmen sessiz kalmayı ve hiçbir şey yokmuş gibi davranmaya devam ediyor.

ESNAFIN SAHİBİ YOK MU?

Ekonomik şartların iyice zorlaştığı ve toplumun en geniş tabakasını oluşturan esnafın bağlı olduğu Esnaf Odalar Birliği’nin ve başkanı İsmet Özcan’ın gelişmelere tepkisizliği ve her şey sanki güllük gülistanlıkmış gibi hareket etmesinin ardından biz de ‘Esnafın sahibi yok mu?’ diyerek, birlik ve başkanını esnafın sorunlarının çözümü noktasında etkin rol almaya davet ediyoruz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi