hj_irKVB.jpg

Ulaşım, konut, yeme-içme, kiralar bakımından Türkiye’nin en pahalı kentlerinin başında gelen Gaziantep’te, açıklanan kurbanlık fiyatlarının Türkiye’deki diğer illere nazaran daha düşük olması sevindirici olarak görüldü.



31 Mayıs 2024 Cuma
Gaziantep

Son yıllarda Gaziantep, çoğu alanda Türkiye’nin en pahalı kentlerinden birisi haline geldi. Buna ulaşımı, konutu, kiraları, betonu, çimentoyu, ekmeği, unu, hatta tatlıyı bile ekleyebiliriz. Bu pahalılık durumu kentte yaşayan hemen hemen her kesimin tepkisini çekerken, açıklanan kurbanlık fiyatları, bir nebze olsun yüzümüzü güldürdü.

FİYATLAR, DİĞER İLLERE NAZARAN DAHA DÜŞÜK

Kurban bayramına günler kala, Türkiye’nin hemen hemen tüm kentlerinde kurbanlık fiyatları açıklandı. Bu illerden bir tanesi ise Gaziantep oldu. İllerin açıkladığı fiyatların ardından yaptığımız araştırmalarda, Gaziantep’teki fiyatların diğer illere nazaran düşük olduğu bilgisine ulaştık.

‘‘240 TL’YE TOKLU FİYATI AÇIKLAYAN İL YOK’’

Gazete olarak, konu hakkında sektör temsilcilerinden bilgi aldık. Sektör temsilcileri, ‘’Gaziantep’te açıklanan fiyatlar, Türkiye ortalamasının altında. Örnek, ‘toklu’ dediğimiz kurbanlığın kilo fiyatını 240 TL olarak açıklayan il sadece Gaziantep. Bu özellikteki kurbanlığın fiyatı, diğer illerde 360 TL’ye kadar çıkıyor. O nedenle, Gaziantep’teki fiyatlar iyi noktada’’ dediler.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi