nm_M7N7N.jpg

Şehitkâmil Belediyesi Mayıs ayı meclisi 1. Oturumu dün yapılırken, oturuma muhalefetin eleştirileri ve başkan Umut Yılmaz’ın açıklamaları damga vurdu.



4 Haziran 2024 Salı
Gaziantep

Şehitkâmil Belediyesi Mayıs ayı meclisi 1. Oturumu dün yapıldı. Başkan Umut Yılmaz başkanlığında yapılan meclis oturum toplantısını, Ak Parti Şehitkâmil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetimi, Yeniden Refah Partisi yöneticileri ve CHP Şehitkâmil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım ve yöneticileri izledi.

ELEŞTİRİLER VE AÇIKLAMALAR DAMGA VURDU

Mecliste gündem maddelerinin ardından çoğu meclis üyesi gündem dışı söz aldı ve konuşma yaptı. Ak Parti Meclis Üyesi Murat Özgüler, Şehitkâmil ilçesinde depremden dolayı yıkılan ya da yıkılacak binalar için kat ve emsal artışı kararının bir an önce uygulanmasını ve vatandaşın mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Özgüler’in açıklamalarına cevap veren Umut Yılmaz,’’+2 kata Fatma hanım kesinlikle karşı çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde büyükşehir belediyesinde oturduk ve güzel bir çalıştay yaptık. O çalıştaydan önce, biz imar komisyonundaydık. Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Güzel, belediye olarak +2 kat artışına kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi. Fatma hanım da bizi topladığında, bu konuda ortak bir karar alınması gerektiğini söyledi. O toplantı da, kat artışının uygun olmadığını da söyledi. +2 kat konusunda bir sıkıntı var. Topluma bu işe bizim karşı çıktığımız anlatılmış. Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri Odası kat artışı verilsin diyor. Ancak, şehir plancıları odası ve üniversite, artış verilmesin diyor. Hatta büyükşehir belediye başkan vekili Halil Uğur Bey’de bu artışa karşı çıktı. Bu sorunu bize mal ettiniz. Bu konu da oturalım, hep birlikte karar alalım’’

GECEKONDU MAHALLELERİNE HİZMET VE KÜTÜPHANELERDEN KAHVALTININ KALDIRILDIĞI TARTIŞMASI

Ak Partili Mehmet Haz ise gündem dışı yaptığı konuşmada, ‘’Başkanımız seçim döneminde, Ak Partili belediye lüks semtlere hizmeti götürüyor ama gecekondu bölgelerine hizmeti getirmiyor. ‘Biz getireceğiz’ dedi. Seçimden sonra ise o bölgelerdeki insanlar, başkanımızdan hizmet bekliyor. Ama başkanımız ne yaptı? Önce imarlı bölgeye Gülsen’i götürdü. Rıdvan başkan döneminde, 750 öğrenciye belediye kütüphanelerinde 11 TL’ye sabah kahvaltısında çorba verildi. Haftada üç gün çorba, üç gün ise simit, poğaça, peynir ve çay verildi. Umut başkan geldi, bu hizmeti kaldırdı’’ dedi.

Haz’ın bu eleştirilerine cevap veren Umut Yılmaz,’’ 30 yıldır Şehitkamil’i siz yönettiniz. Ben henüz 40 günlük bir başkanım. Biz, buralar için hazırlığımızı yapıyoruz. Biraz da vicdanlı davranmak lazım. Hacıbaba, unuttuğunuz yer. 30 yıldır gitmediniz oraya. Göllüce’yi söylediniz. Yüzlerine bakmadınız. Siz, Güzelyurt’a gitmediniz. Hiçbir şey yapmadınız. Evet, İbrahimli’ye iki tane köpek parkı yaptınız. Ama koca Umut Mahallesi’ne bir tane park yakıştırmadınız. Eğer, şimdi kalkıp, sen bunları söylemiştin ama yapmadın derseniz, ben de el vicdan. Daha 20 gün oldu gelelim derim. Yapacağız emin olun. Hep birlikte yapacağız. Her yerde söylüyorum. Hacıbaba, kırmızı çizgimdir. Oraya tenis kortu yaptırıyorum. Oraya çok güzel spor kompleksi yaptırıyoruz. Siz 30 yıl köyleri, köy çocuklarını unuttunuz. Ama biz oralardaki çocukları alıp eğlendirdik. Ayaklarına tiyatrolar götürdük. O çocukları Samsun’a götürdük. Daha değişik şehirlere götüreceğiz. Tatillere götüreceğiz. Evet, sizin döneminizde İbrahimli’ye baktınız. Ama Hacıbaba, Göllüce, Güzelyurt’a bakmadınız. Onları biz hatırlıyoruz. Merak etmeyin siz. Yemek mevzusuna gelirsek. Kütüphanelerde yemeği Umut Başkan kaldırdı dediniz ama inanın bu bilgiyi sizden öğrendim. Böyle bir şey yok. Halbuki, yaz sezonuna geçtiğimiz için çorbayı durdurduk, sandviçe geçtik. Yine yanlış bilgi vermişler size. Ya bana eğitim deyin, canımı alın. Bakın şimdi biz köylere okuma salonları yapıyoruz. İhaleye çıkacağız bu konuda. Gerçekten eğitim konusunda tavizimiz sıfır. O konu da taviz vermeyiz. Köydeki çocukları da, 30 yıldır gitmediğiniz mahallelerdeki çocukları da eğiteceğiz’’ dedi.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi