gh_9j11f.jpg

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te, baklavaya yapılan zamların ardından Ticaret İl Müdürlüğü harekete geçti ve dün 17 baklava ve tatlıcıya denetim yapıldı. Bu işletmelerde yapılan denetimlerin ardından tutulan tutanaklar bakanlığa gönderildi. İl Müdürü İsmail İncesoy,’’Tutulan tutanaklarla ilgili son kararı bakanlığımız verecek’’ dedi.



4 Haziran 2024 Salı
Gaziantep

Ramazan bayramından bugüne Gaziantep’te, baklavada kullanılan ‘Boz’ fıstığın kilosu 750 TL’den 1300 TL’ye çıkmış, bu durum ise baklava ve tatlıcıları zam yapmak zorunda bırakmıştı. Geçtiğimiz günlerde kentteki ünlü baklavacılar, ürünlerine zam yapmış ve normal baklavanın kilo fiyatı 800 TL’den 950 TL’ye çıkmıştı.

TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ

Yapılan zamların ardından Ticaret İl Müdürlüğü harekete geçti ve baklavacı ve tatlıcılara denetime gitti. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ’’Ticaret İl Müdürlüğümüz tarafından bugün baklava ve tatlı üreten 17 firmaya Haksız Fiyat Artışı (Fahiş Fiyat) denetimi gerçekleştirilerek, tutulan tutanaklar Ticaret Bakanlığı’na gönderildi. Denetimler aralıksız devam edecek’’ denildi.

FISTIKÇILARI DA DENETLEDİK

Gazetemize bilgi veren bazı baklavacı esnafı, asıl denetimin fıstıkçılar ve stokçulara yapılması gerektiğini kaydettiler. Konu hakkında görüştüğümüz İl Müdürü İncesoy, baklavacılardan önce fıstıkçıları da denetlediklerini belirterek, şunları söyledi: ‘‘Önce fıstıkçıları, daha sonra ise baklava ve tatlıcıları denetledik. Gerekli tutanaklarımızı tuttuk ve bakanlığımıza bildirdik. Bakanlığımızı evrakları inceleyecek. Girdi ve çıktı maliyetlerini hesaplayacak ve ona göre gereken işlemleri yapacaktır. Bizler, denetimlerimizi aralıksız olarak sürdüreceğiz’’ dedi.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi